DomovNoviceArso za jutri izdal oranžno opozorilo za jugozahod države

Arso za jutri izdal oranžno opozorilo za jugozahod države

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) je za jutri, 19. oktobra, za jugozahod države izdala oranžno opozorilo zaradi možnih močnih in dolgotrajnih nalivov.

Že v noči na četrtek bodo v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji možne krajevne padavine, na Primorskem so možne tudi nevihte.

Slabo vreme se bo nadaljevalo tudi jutri ves dan. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo krajevne padavine, vmes tudi posamezne nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem od 10 do 15, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem in ponekod v vzhodni Sloveniji okoli 21 stopinj Celzija.

Kljub višjim temperaturam pa predvsem Primorski grozijo močni in dolgotrajni nalivi, zato je Arso za jugozahod države izdal oranžno opozorilo. Lokalno bodo možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hudourniški vodotoki lahko hitro narastejo in poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav, možni so zemeljski plazovi, verjetne pa tudi motnje v prometu. Pričakuje se, da bi v 24 urah lahko padlo od 50 do 85 milimetrov dežja.

Zaradi slabe napovedi pozivamo občanke in občane, da pravočasno zavarujejo svoje imetje in poskrbijo za svojo varnost.

Foto: MOK, ARSO