DomovNoviceAtletski klub Koper v vseh pogledih navdušil

Atletski klub Koper v vseh pogledih navdušil

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V odlični organizaciji Atletskega kluba Koper je pred dnevi na atletskem stadionu v sklopu Športnega parka Bonifika pred množico ljubiteljev kraljice športa potekal Atletski pokal za pionirje in pionirke U16.  Na tekmovanju se je v sončnem vremenu v skoraj vseh atletskih disciplinah pomerilo več sto mladih atletov iz 35 atletskih klubov iz Slovenije.

Odlično športno vzdušje in pogoji na koprskem stadionu so omogočili številne osebne rekorde, dobre rezultate in tudi nov državni rekord v teku na 100 metrov, ki ga je dosegla Živa Pfeifer iz Povirja, ki zastopa sežanski atletski klub. Da je postala prestižna šprinterska preizkušnja sedaj domena mladih Primorcev, je dokaz tudi izjemen tek Koprčana Jakoba Šramela iz Atletskega kluba Koper, ki je bil najhitrejši na 100 metrov med kar 44 mladimi atleti. Zmagi je Šraml dodal še bronasto medaljo na 300-metrski razdalji.

Da trenerji koprskega atletskega kluba zelo dobro opravljajo svoje delo in tekmovalce pripravijo na nastope, priča tudi zmaga štafete med dekleti, kjer so atletinje Atletskega kluba Koper (Zarja Erika Stojanovič, Julaj Čehovin Sirk, Ana Angelini, Lana Gomizelj) suvereno pometle z vso ostalo slovensko konkurenco v štafeti 4 x 300 m.

Ob odmevnih zmagah velja omeniti tudi številne druge dobre dosežke koprskih atletinji in atletov. Izjemen je bil tek na 1000 metrov, kjer si je Lana Gomizelj priborila bronasto medaljo, Koželj Naša pa odvrgla disk blizu 30 metrov in s tem osvojila bronasto medaljo.

Med primorskimi atletskimi klubi so bili ob koncu tekmovanja najvišje uvrščeni ravno atleti in atletinje Atletskega kluba Koper. V skupni razvrstitvi so dekleta pristala na sedmem mestu z isto osvojenimi točkami kot šesto uvrščena ekipa (zmagale so atletinje ljubljanskega Massa), fantje pa so bili enajsti (pokal najboljših so prevzeli atleti Krke iz Novega mesta).

Polni načrtov za prihodnost

V Atletskem klubu Koper še naprej postavljajo temelje za organizacijo atletskih tekmovanj v Kopru tudi v prihodnosti. V prihodnje jih čaka popravilo atletske steze in metališča ter ureditev določene druge infrastrukture na atletskem stadionu.

Foto: Atletski klub Koper