DomovNoviceV juliju se vrača evropski rokometni festival mladih Eurofest

V juliju se vrača evropski rokometni festival mladih Eurofest

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 4. in 9. julijem se v Koper ponovno vrača priljubljeni evropski rokometni festival mladih Eurofest. Naše mesto bodo v sklopu 29. edicije festivala tudi letos preplavili mladi rokometaši in rokometašice iz 17 držav Evrope in Azije, ki se bodo potegovali za osvojitev prvih treh mest. Ob tej priložnosti bodo zaživele tudi koprske ulice, ki bodo prizorišče pestrega večernega dogajanja.

Letošnje že 29. izvedbe mednarodnega turnirja se bodo udeležile številne ekipe iz sedemnajstih držav, ki bodo na rokometnih igriščih izkazovale svojo strast in predanost do rokometa. Ponovno se po besedah organizatorja vračajo na rokometni festival tudi mladi rokometaši iz Tajvana, tokrat kar z osmimi selekcijami.

Festival se bo letos začel v torek, 4. julija, s spoznavnim večerom ekip in udeležencev na osrednjem prizorišču Ukmarjevega trga. Že naslednji dan v sredo, 5. julija, pa bodo potekali predtekmovalni boji, ki se bodo v večernih urah zaključili z otvoritveno slovesnostjo, na kateri se bodo ekipe sprehodile od Titovega trga do osrednjega prizorišča na Ukmarjevem trgu.

Organizatorji Eurofesta si prizadevajo v prvi vrsti, da sam športni festival ohrani fair play in zdravo tekmovalnost. Eurofest ni samo športni dogodek, ampak festival, ki povezuje mlade z različnimi kulturami in običaji, v času njegovega trajanja pa se med udeleženci sklepajo nova prijateljstva.

Več informacij o letošnjem Eurofestu in dogajanju na povezavi.

Foto: Eurofest