DomovNoviceVstopnice za svetovni pokal v športnem plezanju Koper 2023 že v prodaji

Vstopnice za svetovni pokal v športnem plezanju Koper 2023 že v prodaji

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Dobra dva meseca nas ločita od enega največjih športnih dogodkov leta ‒ svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2023, ki se bo odvijalo na novi zunanji plezalni steni Plezalnega centra Koper. Med 8. in 9. septembrom bodo v slovenski Istri največja imena športnega plezanja, med njimi tudi vrhunska slovenska plezalca Janja Garnbret in Luka Potočar.

Po izjemno uspešni prvi tekmi lani so organizatorji pred izzivom, kako letošnje tekmovanje še nadgraditi. Aktivnosti za nepozabni športni spektakel že potekajo. Vrhunsko športno prireditev z najboljšimi svetovnimi plezalci ‒ tako v ženski kot moški konkurenci ‒ bo dopolnil spremljevalni program, zaradi katerega bo prireditev še bolj spektakularna.

»Veseli me, da bo Koper tudi letos prizorišče tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. Gre za vedno bolj priljubljen šport, zato sem prepričan, da bo septembra naše plezalce podprlo številčno občinstvo. Ponosni smo, da imamo v Kopru infrastrukturo, ki omogoča izvedbo tako pomembnih tekmovanj, še posebej zato, ker smo ena redkih destinacij, ki omogoča plezanje čez celo leto. Nova plezalna stena v mestu in naravna plezališča na Kraškem robu so tako odlična kombinacija za nadaljnji razvoj tega športa,« je povedal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

»Verjamem, da nas bodo tudi na letošnji tekmi z velikim obiskom in bučnim navijanjem nagradili naši navijači. Občutek, ko stojim pod plezalno steno in slišim navijanje slovenskih gledalcev, je neprecenljiv. To me motivira, da iztisnem še zadnje atome in presežem meje svojih sposobnosti. Tekma bo priložnost za predstavitev vrhunskega športnega plezanja, saj bomo prisotni vsi najmočnejši svetovni tekmovalci v tej disciplini, hkrati pa bo priložnost tudi za družabni spektakel in uživanje z navijači,« je povedal Luka Potočar, zmagovalec lanske tekme v Kopru in zmagovalec skupnega seštevka v težavnostnem plezanju lanske sezone.

Ob športnem spektaklu pester program za vse

»V petek dopoldne bo v času kvalifikacij organizirana mini olimpijada za učence osnovnih šol s pridihom planinstva in športnega plezanja. Pred polfinalnim nastopom bo za ogrevanje vzdušja skrbel DJ z odličnim glasbenim programom. Sočasno se bodo na stojnicah na prizorišču predstavljali lokalni ponudniki in partnerji prireditve. V soboto bo ekipa radijske postaje VAL 202 poskrbela za spektakularni spremljevalni program. Ob 17. uri pa se boste lahko prepustili glasbi mladih glasbenih skupin v sklopu akcije Prva priložnost, ki vas bo navduševala s svojimi ritmi. Po končanem finalu, približno ob 22. uri, pa se bo na odru zaigrala priznana slovenska skupina,« je povedal organizacijski vodja tekmovanja Matej Planko.

Vstopnice že v prodaji

Cene vstopnic ostajajo enake kot lani. Odrasli bodo za enotno vstopnico za oba večera odšteli 20 evrov, otroci pa 10 evrov. Letošnja novost so VIP-vstopnice po 95 evrov. Posebna vstopnica omogoča sedež v bližini plezalne stene, brezplačno parkirišče in pogostitev. Vsi, ki so lani izkoristili ponudbo Prve Osebne zavarovalnice za brezplačen ogled koprskega spektakla, bodo letos dve vstopnici dobili po polovični ceni, hkrati pa bodo lahko to ugodnost z osebnim vabilom zagotovili tudi svojemu prijatelju. Vstopnice s 25-odstotnim popustom bodo na voljo za člane PZS in prebivalce Mestne občine Koper. Ob plačilu vstopnic z VALU-jem bodo obiskovalci lahko izkoristili še dodatni 10-odstotni popust.

Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Več informacij o vrhunskem športnem dogodku na povezavi.

Foto. MOK, Jaka Ivančič