DomovNoviceAvgusta prihaja enajst potniških ladij

Avgusta prihaja enajst potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sezona prihodov potniških ladij je v polnem teku. Avgusta se bo na koprskem potniškem terminalu privezalo enajst potniških ladij, kar bo ob vrhuncu poletne turistične sezone še dodatno nadgradilo že tako živahen poletni turistični utrip v mestu in njegovi okolici.

Kot prva v avgustu bo v torek, 2. avgusta, na potniški terminal priplula potniška ladja Marella Explorer 2 ladjarja Marella Cruises, ki bo v osrčje našega mesta priplula še v torek, 16. avgusta, in ponedeljek, 29. avgusta.

V četrtek, 4. avgusta, bo iz Zadra priplula Viking Sea ladjarja Viking Cruises. Gre za staro znanko koprskega pristanišča, 228 metrov dolgo potniško ladjo, ki bo s svojim naslednjim prihodom v torek, 30. avgusta, tudi zaključila prihode potniških ladij v mesecu avgustu. Le dan kasneje v petek, 5. avgusta, bo potniški terminal krasila potniška ladja Sea Dream I ladjarja Sea Dream Yacht Club.

V soboto, 6. avgusta, se bo v jutranjih urah na potniškem terminalu privezala Mein Schiff 5 ladjarja TUI Cruises, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 2.500 potnikov, za katere skrbi kar 1.030 članov posadke. Z 295 metri v dolžino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale Koper, in ob prihodu vedno znova privabi številne radovedne poglede turistov in številnih ljubiteljev potniških ladij.

V ponedeljek, 8. avgusta, bo v Koper priplula P & O Azura, ena večjih potniških ladij britanskega ladjarja P & O Azura.

V nedeljo, 14. avgusta, pričakujemo potnike iz potniške ladje Marella Explorer ladjarja Marella Cruises, ki bo v naše mesto priplula tudi v nedeljo, 28. avgusta.

Koprsko pristanišče bo v četrtek, 16. avgusta, krasila potniška ladja Azamara Journey ladjarja Azamara Club Cruises.

Letošnjo potniško sezono v poletnih mesecih med tednom občasno popestrijo tudi prihodi luksuznih jaht, ki se v zadnjih letih za kakšno uro vse pogosteje privežejo v koprsko pristanišče. Eno takih smo v objektiv na potniškem terminalu ujeli v prvi polovici meseca julija.

Foto: MOK, Jaka Ivančič