DomovNoviceSezona poletnih prireditev je v polnem zamahu

Sezona poletnih prireditev je v polnem zamahu

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta konec tedna in začetek prihodnjega bodo poletne večere v Kopru in na podeželju popestrile številne glasbene, zabavne in kulturne prireditve, namenjene vsem generacijam. Dogajalo se bo v znamenju igranih predstav, kulinarike, glasbe in filma, vrhunec kulturnega dogajanja pa bo koncert arij in romanc v prenovljenem Muzejskem parku.

Kot ogrevanje za prireditveno pester konec tedna vabljeni danes, od 17. ure dalje, v Sveti Anton na tradicionalni kulinarični festival Altroke Istra Gourmet, kjer vas pričakujejo z istrskimi kulinaričnimi dobrotami. Ne pozabite na brezplačni Altroke Bus, ki odpelje s postajališča nasproti tržnice pri nekdanji trgovini Soča vsako polno uro, od 17. ure dalje.

V petek, 29. julija, ob 21. uri prav lepo vabljeni na poletni koncert klape Capris – v Spiaggia baru, ki se nahaja le nekaj korakov od Centra vodnih športov v Žusterni.

Sobota, 30. julija, bo ponudila pestro dogajanje na različnih lokacijah. Otroški živ žav napovedujemo v na trgu Carpaccio, kjer bodo ob 19.30 v sklopu PUF festivala odigrali argentinsko marionetno predstavo Soba čudes, ob 21.30 pa bo Semedelska promenada zažarela v španski plesno-ognjeni predstavi Magma. Za 19.30 kličemo Homo na plac pred Kavarno Triglav, kjer vas pričakujejo z igranimi prikazi trgovanja. Zaokrožite večer na malem koncertu na največjem koprskem trgu – pred Golden Loggio, kjer vas Toopeopleduo ob 19.30 popelje skozi različne glasbene žanre.

V soboto in nedeljo PGD Krkavče vabi na šagro. V soboto, 30. julija, bo za zabavo in ples od 21. ure dalje poskrbela skupina Ne me jugat, v nedeljo pa bo ob 20. uri pred gasilskim domom nastopila skupina Roxie.

V nedeljo, 31. julija,  ob 21. uri vabljeni v Muzejski park na izjemen večer arij in romanc, Non ti scordar di me / Ne pozabi me, ki bo obenem poklon velikanu sedme umetnosti, Pier Paolu Pasoliniju, ob njegovi stoletnici rojstva. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

V ponedeljek, 1. avgusta, se nadaljujejo Poletni koncerti v Taverni, kjer se bo ob 21. uri predstavila Vipavka Lara Dovier z bendom.

Na podlagi projekta participativnega proračuna Mestne občine Koper »Predlagam – odločam« je nastal Letni kino v Semedeli, ki v teh poletnih dneh v mesecu juliju in avgustu ob torkih razveseljuje številne ljubitelje različnih filmskih vsebin. V torek, 2. avgusta, se bo ob 21. uri na parkirišču Krajevne skupnosti Semedela na Jurčičevi ulici 2 odvrtela drama Olma Omerzuja, »Atlas ptic« (2021).

V sredo, 3. avgusta, ob 21. uri se pred Pokrajinski arhiv Koper vrača Poletje z biseri z vrhunsko etno zasedbo Katalena.

Etno Histeria World Orchestra že »razsaja« s koncerti v Truškah, Kubedu, Škocjanu, Zabavljah in Kopru. Več informacij o pestrem programu in lokacijah na povezavi.

Mentorji JazzObale igrajo na JamObali na Titovem trgu, v sredo ob 19. uri. V četrtek, 4. avgusta, se v Kubedu pričenjajo avgustovski četrtkovi akustični večeri Čubed pod borovci – na prvem večeru bo ob 21. uri nastopila legendarna Prizma. Četrtkov večer se bo zaključil filmsko – na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, kjer se bo v okviru Kina Istra odvrtel slovenski film Orkester režiserja Matevža Luzarja. Na primorsko premiero filma v družbi avtorja vas vabimo ob 21. uri. Vse o pestrem programu Kina Istra najdete tukaj.

Več informacij o aktualnih prireditvah v Kopru in okolici najdete na povezavi.

Foto: MOK, ZMKT