DomovNoviceČiščenje mestnega jedra bo manj hrupno in okolju prijaznejše

Čiščenje mestnega jedra bo manj hrupno in okolju prijaznejše

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper in Javno podjetje Marjetica Koper sta pred časom že prisluhnila željam občanov in poskrbela za nakup novih električnih pihalnikov, ki delujejo brez hrupa in izpustov, zato so okolju in ljudem prijaznejši. Pihalnikom sta se pred dnevi pridružila še električni ulični pomivalec in manjše električno gospodarsko vozilo.

Letos so pri Javnem podjetju Marjetica Koper še nadgradili zeleno preobrazbo, saj sta pred dnevi v koprsko mestno jedro prvič zapeljala 100-odstotni električni ulični pomivalec in manjše električno gospodarsko vozilo.

Nov ulični pomivalec izstopa predvsem zaradi ničelnega vpliva na okolje. Vozilo namreč ne proizvaja emisij CO₂, zaradi sodobnega sistema filtriranja pa v vozilu ostajajo ujeti celo najmanjši prašni delci, ki tako ne obremenjujejo okolja. Poleg tega je zaradi električnega pogona vozilo zelo tiho, kar omogoča uporabo tudi v večernih urah in v najožjih koprskih ulicah. Za lažje praznjenje manjših zabojnikov v mestnem jedru, ki so večjim tovornjakom komunalnega podjetja nedostopni, so priskrbeli tudi novo električno vozilo Garia, ki je zaradi svoje zasnove in nizkega hrupa kot naročeno za delo v ozkih koprskih ulicah.

S tem skupnim korakom sta Mestna občina Koper in Marjetica Koper optimizirali čiščenje našega mesta in hkrati poskrbeli, da bo to pomembno delo povzročalo bistveno manj onesnaženja z emisijami in hrupom.

Foto: Marjetica Koper