DomovNoviceBečirović kariero končal z naslovom prvaka

Bečirović kariero končal z naslovom prvaka

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotni koprski večer mešanih borilnih veščin Legends Collide v dvorani Bonifika je minil v znamenju nove zmage Uroša Jurišiča, ki je po uspehu nad Gruzijcem Šoto Gvasalio še korak bližje k želenemu nastopu v seriji UFC. Jasmin Bečirovič je športno pot nadgradil z naslovom svetovnega prvaka v K1 po verziji WFMC.

Prav omenjena dvoboja sta bila osrednja med 12 borbami v različnih športnih veščinah na Obali. Bečirović je v kategoriji do 95 kilogramov v K1 sklenil športno pot in se na koncu 20-letne kariere, najbolj odmevna je bila njegova srebrna kolajna leta 2004 v tajskem boksu, z zmago nad Madžarom Tihomirjem Brunerjem okronal še z naslovom svetovnega prvaka.

Slovenski ljubitelji borilnih veščin pa podrobno spremljajo predvsem Uroša Jurišiča, ki si želi nastop v prestižni seriji UFC, kjer borci tekmujejo v kombinaciji mešanih borilnih veščin. Ta ostaja neporažen tudi po dvoboju z Gruzijcem Gvasalio. Že v dvoboja do 77 kg je bilo jasno, da je Jurišič boljši tekmec in to je pokazal tudi končni razplet borbe. “Da postanem prvi slovenski borec v UFC,” nadaljnje in že večkrat izpostavljene želje tekmovalca razkrivajo na spletni strani 24ur.com.

Svoj talent je v dvoboju v velterski kategoriji s Stefanom Markovićem iz BiH potrdil tudi boksar Andrej Bakovič. Celjanka Tajda Ratajc, nekdanja judoistka, je v prvi rundi dvoboja do 53 kg po pravilih MMA gladko opravila z Grkinjo Haro Dimitrulo. Po večletnem premoru pa se je v ring vrnil tudi Rudolf Pavlin trener boksarke Eme Kozin, ter po pravilih MMA premagal Srba Sinišo Kondića. Četrto zmago v karieri je v kategoriji do 90 kg med borci MMA zabeležil tudi Adam Kapič.