DomovNoviceBi svoje izdelke prodajali v koprskem TIC-u in v spletni trgovini destinacije Koper?

Bi svoje izdelke prodajali v koprskem TIC-u in v spletni trgovini destinacije Koper?

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V pritličju Pretorske palače bo v sklopu Turistično-informacijskega centra (TIC) v kratkem zaživela tudi trgovinica z lokalnimi produkti. Lokalni ponudniki, ki so zainteresirani za prodajo svojih izdelkov, se lahko prijavijo na natečaj.

Kot so v koprskem Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper napovedali že pred časom, bo ena od aktivnosti ob letošnjem letu, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija, tudi odprtje prodajalne s tipičnimi istrskimi produkti v sklopu koprskega TIC-a. Prostori TIC-a v pritličju Pretorske palače so bili v zadnjih nekaj mesecih deležni temeljite prenove, v teh dneh pa dobivajo končno podobo. Tudi iz tega razloga bo TIC jutri, v četrtek, 16. septembra, zaprt. V kratkem pa bo v sklopu TIC-a zaživela tudi prodajalna, kjer bo poleg spominkov in drugega promocijskega materiala destinacije na prodaj tudi izbor gastronomskih produktov slovenske Istre, izdelkov iz lokalnih sestavin in produktov domače obrti.

Da bi bil nabor produktov, ki bodo na prodaj v novi prodajalni in na spletni strani destinacije Koper, čim bolj raznolik in kakovosten, so v koprskem Zavodu objavili natečaj, na katerega se do prihodnjega petka, 24. septembra, lahko prijavijo vsi zainteresirani ponudniki lokalnih izdelkov, kot so suho sadje, vložena zelenjava, čebelarski in rokodelski izdelki, vino, oljčno olje in drugi lokalni produkti, ki niso hitro pokvarljivi.

Na natečaju lahko sodelujejo registrirani pridelovalci gastronomskih in drugih produktov slovenske Istre s sedežem v eni od štirih istrskih občin, z izjemo ponudnikov vina in oljčnega olja, za katere natečaj določa posebne pogoje. In sicer prednost bodo imeli tisti, ki so se na zadnjih natečajih za Županovo vino in oljčno olje Mestne občine Koper uvrstili na najvišja mesta.

Dokumentacija in prijavnice so objavljene na poslovnih straneh portala www.visitkoper.si. Zainteresirani sodelujoči se lahko za pomoč pri izpolnjevanju prijavnice oglasijo v Turistično-informacijskem centru Koper med obratovalnim časom. Dodatne informacije pa so na voljo na shop@visitkoper.si.

Foto: MOK