Bliža se 35. mini plavalni maraton Koper

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni, že 35. mini plavalni maraton, ki bo potekal v soboto, 7. septembra 2019. Maraton, ki je s sofinanciranjem Fundacije za šport del projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, v Koper znova privabil številne ljubitelje plavanja, ki bodo poskrbeli za novo uspešno izvedbo plavalnega maratona.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje. Z začetkom ob 10. uri bo 1.100 metrov dolgo progo od kopališča v Kopru do kopališča v Žusterni preplavalo veliko število plavalcev. Koridor bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal ter denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Izmed udeležencev maratona bo Plavalni klub Koper izžrebal panoramski polet z letalom, prispevek Aerodroma Portorož. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo, na cilju pa bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, Luka Koper v okviru sklada »Živeti s pristaniščem« ter številno sponzorji in donatorji, bo potekal tudi v primeru dežja. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.