DomovNoviceBliža se 35. mini plavalni maraton Koper

Bliža se 35. mini plavalni maraton Koper

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Plavalni klub Koper tudi letos organizira tradicionalni, že 35. mini plavalni maraton, ki bo potekal v soboto, 7. septembra 2019. Maraton, ki je s sofinanciranjem Fundacije za šport del projekta Plavalne zveze Slovenije Preplavajmo Slovenijo, v Koper znova privabil številne ljubitelje plavanja, ki bodo poskrbeli za novo uspešno izvedbo plavalnega maratona.

Udeleženci se lahko prijavijo na dan tekmovanja od 8.30 ure dalje. Z začetkom ob 10. uri bo 1.100 metrov dolgo progo od kopališča v Kopru do kopališča v Žusterni preplavalo veliko število plavalcev. Koridor bodo označila plovila, na katerih bodo plavalce spremljali reševalci iz vode in ljubitelji koprskega plavanja s svojimi plovili.

Prvi trije tekmovalci v sedmih razpisanih kategorijah bodo prejeli medalje, absolutna zmagovalca v moški in ženski kategoriji pa še pokal ter denarno nagrado. Organizator bo tudi letos pripravil posebne nagrade za najmlajšega in najstarejšega ter udeleženca z najbolj izvirnim nastopom. Izmed udeležencev maratona bo Plavalni klub Koper izžrebal panoramski polet z letalom, prispevek Aerodroma Portorož. Vsak udeleženec maratona bo prejel bon za kosilo, na cilju pa bo tekmovalce pričakal topel čaj.

Plavalni maraton, ki ga sofinancirajo Mestna občina Koper, Plavalna zveza Slovenije s sredstvi Fundacije za šport, Luka Koper v okviru sklada »Živeti s pristaniščem« ter številno sponzorji in donatorji, bo potekal tudi v primeru dežja. Večjim skupinam in klubom v Plavalnem klubu Koper priporočajo, da pridejo na vpis vsaj uro pred startom.