DomovNoviceZa male viteze danes mimo Kopra

Za male viteze danes mimo Kopra

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je lani zelo uspešno uresničil dobrodelni tekaški projekt v 42 dneh preteči 42 maratonov, rekreativni tekač Bogomir Dolenc iz Studenic je pred dnevi začel nov tekaški podvig. Poimenoval ga je Okrog Slovenije 2019. Obteči namerava Slovenijo in premagati več kot 1.200 kilometrov. Tudi tokrat za dober namen.

Namen projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in pa pustiti sporočilo osveščanja in zavedanja o bolezni rak in zavedanja pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo. Velenjčan je nekoč deloval v poslovnem svetu, danes je ekstremni športnik, ki na vsakem koraku poskuša, s športom in dobrosrčnostjo, pomagati pomoči potrebnim oziroma najbolj ranljivim skupinam v naši družbi.

»V Sloveniji je že več kot 1.200 malih vitezov, vsako leto se jim jih pridruži novih 50. Pri nas namreč letno za rakom zboli približno 50 otrok, ki se nato z boleznijo oziroma njenimi posledicami borijo v dobi odraščanja, pravzaprav celo življenje. Ko sem jih osebno spoznal in videl njihove težave, sem vedel, da je to skupina, ki ji želim pomagati,« je razkril tekač, ki ne skriva, da bo si bo tudi v prihodnje postavil dobrodelne tekaške izzive z jasnim ciljem pomagati otrokom obolelim za rakom.

Projekt je dobil veliko podporo v okolju, saj ga je podrlo veliko občin, organizacij in društev. V današnji četrti trasi teka okrog Slovenije, začrtani od Komna do Seče, ki se je začela 31. avgusta in se bo zaključila 11. septembra v Črni na Koroškem, je ekstremni tekač s svojo spremljevalno ekipo tekaško osvojil tudi Koper ter dokazal, da mu športne energije in borbenosti pri takšnih izzivih res ne manjka.

Foto: arhiv Bogomir Dolenc