DomovNoviceBloudkova plaketa tudi za koprskega kajtarja Tonija Vodiška

Bloudkova plaketa tudi za koprskega kajtarja Tonija Vodiška

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Brdu pri Kranju je potekala 58. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2022. Bloudkove nagrade so prejeli športnica Gloria Kotnik, športnika Žan Kranjec in Tim Mastnak ter moška ekipa smučarskih skokov Peter Prevc, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos. Odbor je podelil tudi Bloudkove plakete športnicam in športnikom, kjer je plaketo za posebne dosežke prejel tudi izjemni koprski kajtar Toni Vodišek.

Za lansko leto je odbor prejel 83 predlogov in obravnaval 79 nominirancev, sicer pa je bilo od leta 1965 dalje podeljenih že 1312 priznanj, od tega 306 nagrad in 1020 plaket. Za nagrade za 2022 je bilo podanih 39 predlogov, za plakete pa 24.

Osrednji del prireditve je bil namenjen letošnjim prejemnicam in prejemnikom Bloudkovih priznanj in njihovim portretom. Skakalci so bili na olimpijskih igrah v Pekingu srebrni na ekipni tekmi, prav tako Žan Kranjec v veleslalomu in Tim Mastnak v paralelnem veleslalomu, medtem ko je Gloria Kotnik z bronasto medaljo pripravila veliko presenečenje lanskih iger.

Plakete za pomembne tekmovalne dosežke so prejeli atlet Kristjan Čeh, svetovni prvak in evropski podprvak v metu diska, strelca Boštjan in Jasmina Maček, osvojila sta bronasto medaljo v mešani ekipni tekmi v trapu na svetovnem prvenstvu, Maja Povšnar, svetovna prvakinja v džudžitsu in jadralec Toni Vodišek, svetovni in evropski prvak v kajtanju.

»Vsaka nagrada je priznanje za neko trdo delo.  Zavedam se, da je žirija imela zahtevno delo. Vesel sem nagrade, hvaležen zanjo in močno počaščen, da so to leto poleg ostalih nagrajencev izbrali tudi mene,« je presrečen ob prejemu plakete povedal Vodišek.

Foto: Toni Vodišek Facebook