DomovNoviceBrezplačna delavnica Zimski rez v sadnem vrtu

Brezplačna delavnica Zimski rez v sadnem vrtu

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Sončno zimski dnevi poleg prvih spomladanskih cvetlic naznanjajo tudi delo na vrtovih in v sadovnjakih. Najbrž se je marsikdo že lotil obrezovanja sadnega drevja, če pa ste na tem področju šele začetniki, boste lahko v okviru nove delavnice projektnega sveta Koper – zdravo mesto prejeli nekaj koristnih priporočil in napotkov pravilnega obrezovanja sadnih dreves z demonstracijo na terenu z nazornim podajanjem vsebine. Delavnica bo potekala v sredo, 1. marca, med 14. in 16. uro v sadovnjaku Albina France v Dekanih.

Mestna občina Koper želi v sklopu programa projekta Koper – zdravo mesto spodbujati uživanje lokalno pridelane hrane, povečati lokalno samooskrbo, oblikovati dostopne mreže za kupovanje pri lokalnih pridelovalcih, spodbuditi permakulturno pridelavo hrane, kjer dodajanje vode ni potrebno, in prispevati k zmanjševanju debelosti pri otrocih oz. mladostnikih s podporo programov za promocijo zdravega življenjskega sloga.

Zimski rez v sadnem vrtu je prva od letošnjih brezplačnih delavnic, ki jo s skupnimi močmi pripravljata projektni svet Koper – zdravo mesto in Kmetijska zadruga Agraria Koper.

Delavnica omogoča udeležbo za največ 30 oseb iz Mestne občine Koper, zato je nujna predhodna prijava na elektronski naslov zdravomesto@koper.si. Projektni svet v naslednjih mesecih načrtuje še nekaj brezplačnih delavnic.

Kako do delavnice Zimski rez v sadnem vrtu?

Vozimo po cesti od Srmina proti Dekanom – ne zavijemo levo za Dekane, temveč desno na poljsko pot nasproti hiše Dekani 22, vozimo ravno 300 metrov, nato zavijemo levo v smeri gradbišča drugega tira. Parkirate lahko na poljski poti tik ob gradbišču. Pot bo označena s puščicami.

V primeru slabega vremena delavnica odpade.

Foto: MOK