DomovNoviceBoris Popovič: “Borut Pahor je za nagrado kot najslabši predsednik vlade v zgodovini Slovenije dobil funkcijo predsednika države!”

Boris Popovič: “Borut Pahor je za nagrado kot najslabši predsednik vlade v zgodovini Slovenije dobil funkcijo predsednika države!”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V mariborskem Luftu je včeraj potekalo soočenje šestih predsedniških kandidatov, ki ga je pripravila časopisna hiša Večer. Na soočenju je kandidat za predsednika RS Boris Popovič znova poudaril pomembnost predsedniške funkcije, medtem ko se je Romana Tomc spomnila koga je volila na zadnjih volitvah. V nadaljevanju smo izbrali nekaj najbolj zanimivih izjav včerajšnjega soočenja.

“Predsednik države je tisti, ki lahko ogromno naredi, s tujimi predsedniki se mora pogovarjati o gospodarskih temah. Zato predsednik ne more biti nekdo, ki nima pojma o gospodarstvu,« je bil na soočenju jasen Popovič.

“Gospodarstvu je treba pomagati s tem, da bodo tisti, ki bodo želeli biti podjetniki, hitro prišli do papirjev,” pa je povedal Marjan Šarec.

Minimalna pokojnina bi morala znašati tisoč evrov (Boris Popovič)

“Kot župan sem za socialo naredil ogromno. Menim, da bi morala minimalna pokojnina znašati tisoč evrov,” je izpostavil Boris Popovič

“Gremo iz krize , vendar ne vsi enako hitro. Izkazalo se je, da so socialne razlike po krizi večje, kot so bile pred krizo,” pa je priznal Borut Pahor s katerim se je strinjala tudi predsedniška kandidatka Maja Makovec Brenčič.

Politika lahko naredi vse, če to želi

“Državo vodi kriminalno omrežje. Želim si predsednika vlade in države, ki ju to omrežje ne bo obremenjevalo. Kot župan ne morem veliko narediti. Po 26 letih sem doživel to, da se je spremenil zakon kar čez noč in smo dobili Magno. Politika lahko naredi vse, če to želi. To je predpogoj, da bi se lahko dvignile pokojnine,” pa je bil Boris Popovič kritičen do današnje oblasti, medtem ko je Makovec Brenčičeva izpostavila, da bi moral imeti predsednik možnost imenovati ljudi na položaje nepolitične ljudi: “Predsednik ima svojo vlogo, ko mora povezati narod in to je ena od takšnih tem.”

Ljudmila Novak pa meni, da bi moral predsednik države vedeti, kam mora država iti in usmerjati in spodbujati vlado v to smer.

Nobeni generaciji ni lahko, še zlasti mladi ne (Marjan Šarec)

“Treba je znižati davke in dvigniti produktivnost ter hkrati odpirati nova delovna mesta. Če bodo mladi v Sloveniji zaslužili tisoč evrov, pri sosedih pa pet tisoč, je jasno, da bodo odšli drugam. Menim, da morajo ljudje dobiti primerno plačilo za svoje delo. Od zdravnikov, programerjev …,” je prepričan Boris Popovič.

Šarec pa pravi, da nobeni generaciji ni lahko, še zlasti mladi, ki se šele uveljavlja. “Mladim je treba dati priložnost, tako v politiki kot tudi drugje in dodal: “Če mladi, ne bodo tudi sami pripravljeni storiti , da bo nekaj boljše, potem nas bodo ves čas vodili starejši.”

Za ogled celotnega soočenja v spodnjem video prispevku, se premaknite na 1 uro in 27 minut.