DomovNoviceRado Pezdir: “Skrajni čas je, da se začne preganjati in razkrinkavati kriminalce iz vrst sodstva in tožilstva.”

Rado Pezdir: “Skrajni čas je, da se začne preganjati in razkrinkavati kriminalce iz vrst sodstva in tožilstva.”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekonomist Rado Pezdir je v kolumni včerajšnje izdaje revije Reporter ostro obsodil slovenski pravni sistem. Prepričan je, da je slovenska pravna država v rokah kriminalnih omrežij.

“Zločinska narava slovenskega pravnega sistema je danes dejstvo, s katerim moramo živeti. Slovenska pravna država je očitno v rokah kriminalnih omrežij, saj sodstvo in  tožilstvo služita zgolj varovanju interesov teh omrežij,” piše Pezdir v kolumni.

Koprski župan na nepravilnosti slovenskega pravosodnega sistema opozarja že vrsto let. Foto: SZV

Na nepravilnosti slovenskega pravosodnega sistema pa že vrsto let opozarja tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki ga, kot sam pravi, po krivem preganjajo že od samega začetka njegovega županovanja. In to samo zato, ker se je odločil vstopiti v politiko in nekaj spremeniti oziroma premakniti v smeri razvoja mesta Koper in celotne občine, pri čemer je očitno močno dregnil v dolgoletna politična omrežja, ki so, tako pravi Popovič, ugrabila mesto.

Celoten prispevek pa si lahko preberete v tiskani izdaji revije Reporter.