DomovNoviceBorza križarjenja in odlična potniška sezona v Kopru

Borza križarjenja in odlična potniška sezona v Kopru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Borza križarjenja Seatrade Europe, ki vsako leto poteka v Hamburgu, velja za najpomembnejši dogodek v Evropi s področja križarjenja. Letos bo svoja vrata odprla 6. septembra.

V okviru borze bo prav tako kot vsako leto potekala tudi konferenca, ki je v Seatrade Europe vodilna platforma za razpravo in vprašanja, s katerimi se ponudniki potniškega turizma soočajo. Celovit program bo tako obravnaval aktualne trende in teme v vrsti inovativnih, privlačnih in odprtih sej.

Še posebej bo letos zanimiva predstavitev novih ladij, ki bodo imele pogon na LNG, torej na tekočem naravnem gasu, kar pomeni, da so potniške ladje ekološko prijazne okolju. 

Thomson Dream bo tudi letos pri nas največkrat privezana potniška ladja. Foto: arhiv eKoper

Del prestižnega potniškega turizma je tudi Mestna občina Koper, ki bo samo letos sprejela 61 ladij in 80.000 potnikov. Med največkrat privezanimi potniškimi ladjami so tako Thomson Dream, ki bo pri nas privezana kar dvanajstkrat in Thomson Spirit ter Azamara quest, ki ju bomo pri nas imeli možnost videti sedemkrat.

Za velik delež potnikov je izredno zanimiv prav Koper, saj so t.i. walking-tours po mestu še vedno eni najbolj iskanih izletov so sporočili na občini in dodali, da je potniški ladijski turizem v našem prostoru zelo prisoten, saj posamezni gostje mesto obiščejo tudi večkrat. 

Silver Spirit bo pri nas privezana v nedeljo. Foto: arhiv eKoper

Že danes pa je pri nas privezana potniška ladja Silver Spirit, ki je k nam priplula iz Hvara, svojo pot pa bo nadaljevala v Benetke.