DomovNaši krajiMOK vključena v referendumsko kampanjo za drugi tir

MOK vključena v referendumsko kampanjo za drugi tir

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Današnjega ogleda izvlečnega tira na progi med Divačo in Koprom se je poleg vladne delegacije udeležil tudi koprski župan Boris Popovič.

Ker je drugi tir eden od geostrateških projektov pri nas in je pomemben za razvoj, so se danes ogleda terena udeležili najvišji predstavniki Vlade RS in Ministrstva za infrastrukturo ter župan MOK Boris Popovič, medtem ko predstavnikov Luke Koper, ki bi z izgradnjo drugega tira pridobila največ, ni bilo.

Izvlečni tir predstavlja 1,2 kilometra drugega tira med Divačo in Koprom, gre za odsek med postajo Koper – tovorna in območjem elektronapajalne postaje Dekani. Gradnja izvlečnega tira se je začela junija lani in bo predvidoma končana naslednje leto, omogočila pa bo večjo zmogljivost obstoječega tira in kasneje tudi drugega tira.

Kot je na ogledu povedal koprski župan, je izvedba projekta drugi tir v izjemnem interesu za Mestno občino Koper, saj bo izgradnja tira ključno vplivala na gospodarski razvoj naših krajev. “V referendumski kampanji želimo predstaviti naše argumente in skušati javnost prepričati v potrditev zakona, saj je s popravki, ki jih je vlada v projekt vnesla na našo pobudo, to ustrezna pot za izvedbo tega za nas izjemno pomembnega projekta,” je dejal prvi mož MOK.