DomovNovice“Bravo bravissimo” navdušil Koper

“Bravo bravissimo” navdušil Koper

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Veličastni operni spektakel društva Societa’ Filarmonia iz Vidma je v dodobra napolnjeni prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega sinoči občinstvo navdušil s spevnimi in živahnimi arijami znanega italijanskega skladatelja Gioachina Rossinija. Več kot dve ure trajajoči program, poimenovan »Rossini! Rossini! Bravo bravissimo«, je letos postregel s 16 arijami, med katerimi so še posebej bučen aplavz požele Questo è un nodo avviluppato iz opere La Cenerentola, več arij znamenite opere Il Barbiere di Siviglia in vrhunska vokalna izvedba arije Languir per una Bella iz opere L’Italiana in Algeri tenorja Hui Jina.

Društvo Societa’ Filarmonia z Alfredom Barchijem na čelu, ki se je koprskemu občinstvu prvič predstavilo leta 2014 z znamenito Rossinijevo opero Seviljski brivec, je tudi tokrat pripravilo nepozabno glasbeno doživetje. S pestrim glasbenim repertoarjem, ki je obsegal 16 opernih arij, so se namreč poklonili velikemu italijanskemu opernemu skladatelju Gioachinu Rossiniju. Njegove arije je letos prepevalo šest odličnih opernih pevcev, Sabina Willeit in Vilma Ramirez Alvarez, (sopran), Inez Osina Rues (mezzosopran), Hui Jin (tenor), Tan Qipeng, (bariton) in Neven Stipanov (bas), ob spremljavi orkestra Società Filarmonia, ki ga vodi Alfredo Barchi.

Il carro di Tespi oz. Tespisov voz, ki ga je Koper letos gostil že tretjič, želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije Julijske Krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu. Predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo. Barchi si zadnjih nekaj let prizadeva projekt pripeljati tudi v Slovenijo in na sosednjo Hrvaško.