DomovNoviceBrezplačni vodeni ogledi Kopra in drugih krajev

Brezplačni vodeni ogledi Kopra in drugih krajev

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska turistična agencija Istranka izvaja pet različnih brezplačnih vodenih ogledov oziroma doživetij.

Med brezplačnimi vodenimi ogledi lahko izbirate med doživetjem Zakladi Kopra, Vinska pravljica v Kopru, S kolesom po »Porečanki«, Sprehodom po beneškem Piranu in Doživetjem mitske krajine v Rodku.

Brezplačni voden ogled Kopra oziroma doživetje Zakladi Kopra je na voljo ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah ob 19. uri. V sklopu doživetja vas bodo popeljali po mestu, ki je prepleteno z beneško preteklostjo. Ogledali si boste glavni mestni trg – Titov trg, na katerem se nahajajo glavne zgodovinske stavbe, kot so cerkev z zvonikom, Pretorska palača in Loža. Sprehodili se boste po glavni Čevljarski ulici, do glavnih vhodnih vrat nekoč otoškega dela, ki je zaznamoval bogato kulturno dediščino.

V sklopu doživetja Vinska pravljica v Kopru pa bo zgodovinsko obarvanemu ogledu Kopra dodana gastronomska vrednost, ki odlično sovpada z odkritjem mestnih zakladov. Poleg Titovega trga, ki zajema kulturne bisere severnega Jadrana, boste odkrili lokalne vinske okuse, ki dopolnjujejo bogato zgodbo koprske krajine. V vinskem hramu boste odkrili okuse in lastnosti malvazije in refoška.

Doživetje S kolesom po »Porečanki« pa predvideva vožnjo po delu kolesarske poti Pot zdravja in prijateljstva – Parenzana, na trasi katere je nekoč potekala železniška pot od Trsta do Poreča.

Vodeni ogledi Kopra so na voljo ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah ob 19. uri izpred turistične agencije Istranka v Kopru, ostali ogledi in ogledi večjih skupin pa so možni po predhodni najavi, več informacij in rezervacije doživetij na www.istrankatours.com.

Agencija Istranka vodene oglede izvaja v slovenskem, italijanskem ali angleškem jeziku.