DomovNoviceBronx z mladinci do naslova prvakov

Bronx z mladinci do naslova prvakov

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 15. maja, se je z zmagoslavjem ekipe Bronx iz Škofij zaključilo izjemno zanimivo in napeto državno mladinsko futsal prvenstvo, ki je ekipo iz Škofij že krog pred koncem tekmovanja okronalo z naslovom prvakov.

V ligi, v kateri je nastopalo štirinajst klubov, se je proti koncu tekmovanja trojica najboljših oddaljila od ostalih sodelujočih in v neposrednih medsebojnih dvobojih odločala o naslovu prvaka. Bronxi so najprej dobili tekmo z Extremom iz Ribnice, nato pa so v predzadnjem krogu pred več kot 200 gledalci v dvorani OŠ Koper premagali še Meteorplast Ljutomer in že krog pred koncem tekmovanja osvojili naslov prvakov.

Najboljši strelec prvenstva je postal igralec Aleksander Stanič, ki je nasprotnikove mreže skozi tekmovanje zatresel kar 53-krat. Mladinska ekipa Bronxov je tako na najlepši možen način zaključila zahtevno sezono polno izzivov in tudi težav, katero je med drugim najbolj zaznamovala začasna selitev vseh športnih dejavnosti iz Škofij v Koper, saj je matična dvorana Burja v času izgradnje nove šole namenjena izključno izvajanju pouka tamkajšnje osnovne šole.

Naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji U19 je obenem še zadnji naslov, ki je Škofijotom manjkal v mlajših kategorijah, saj so v preteklih štirih letih že osvojili naslove s selekcijami U13, U15 in U17, kar pomeni, da se v klubu že vrsto let izvaja zelo kakovostno delo z mladimi igralci.

»Za Bronx je to velik uspeh. V mlajših selekcijah nam je manjkal le še ta naslov. Sezona je bila dolga, naporna, brez končnice. Na koncu je pošteno, da je o prvaku odločala predzadnja tekma,« je po tekmi presrečen na naslovom prvakov povedal trener Bronxa Nebojša Vajić. 

Foto: FC Bronx