DomovNaši krajiBurja bo ponehala šele v nedeljo

Burja bo ponehala šele v nedeljo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Burja na Primorskem je še zmerna do močna in bo danes na izpostavljenih mestih v sunkih še presegla hitrost 100 kilometrov na uro, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Zaradi burje so med drugim za ladijski promet priprli koprsko pristanišče.

Tako se na upravi za pomorstvo o vplutju oz. izplutju ladij odločajo od primera do primera. Kot so pojasnili, bodo ukrep odpravili, ko bo jakost vetra upadla.

Po napovedih Arsa bo burja na Primorskem danes sicer postopno začela slabeti, predvidoma pa bo ponehala šele v nedeljo. Tako bo precej vetrovno kar teden dni skupaj.
Foto: arhiv ekoper.si

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji občasno delno jasno. Pozno zvečer bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji občasno rahlo deževalo ali rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V četrtek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo oblačno, na Kočevskem in v Beli Krajini bo občasno rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju 7, v alpskih dolinah do -4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj.