DomovNoviceČetrtni mladinski center bo vrata odprl septembra

Četrtni mladinski center bo vrata odprl septembra

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Obnova prostorov nekdanjega zaklonišča na Markovcu, v katerem bo občina uredila četrtni mladinski center, se bližajo koncu. Prostore bodo tudi delno opremili, končno podobo notranjosti pa zaupali mladim ustvarjalcem, uporabnikom centra. Novo zbirališče mladih bo svoja vrata odprlo predvidoma septembra.

Četrtni center bo deloval pod okriljem Centra mladih Koper, namenjen pa bo mladim kreativcem in glasbenim ustvarjalcem ter mladim, ki si želijo druženja in aktivnega preživljanja prostega časa. Prostori bodo odprti samo ob delavnikih, med 14. in 22. uro, ko se bodo v njih odvijali različni programi in vsebine za mlade.

Pred odprtjem bo koprski center mladih pripravil tudi poziv za uporabo vadbenih prostorov, na podlagi katerega bodo vsako leto oblikovali urnik. Nanj se bodo lahko prijavili mladi še neuveljavljeni glasbeniki oziroma skupine, katerih vsaj polovica članov ne šteje več kot 30 let.

Občina je za projekt obnove namenila 112 tisoč evrov, dela pa prek razpisa poverila podjetju IGC Projekt. V okviru temeljite obnove prostorov nekdanjega zaklonišča, ki meri približno 200 kvadratnih metrov, je obnovila elektro in strojne instalacije, na novo uredila tlake, položila laminat in opravila pleskarska dela ter s predelnimi stenami razmejila prostor. Uredila je tudi čajno kuhinjo, ločene sanitarije za moške in ženske, obnovila teraso ter poskrbela za okolico objekta.

Bodoči četrtni center – CMK Markovec, ki mu bodo mladi poiskali novo ime, bo imel več prostorov: poleg večnamenske predavalnice, ki bo gostila delavnice, predavanja, filmske, literarne in stand-up večere, pa tudi telovadbo, meditacijo in joga urice, še dve zvočno izolirani vadnici za mlade glasbene skupine, družabni prostor in pisarno. Prostore bodo delno opremili, za končno podobo notranjosti pa bodo poskrbeli mladi kreativci, uporabniki centra.