DomovNaši krajiČezmejni zaposlitveni sejem v Kopru

Čezmejni zaposlitveni sejem v Kopru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v okviru kampanje EU projekt, moj projekt 2019, ki jo organizira Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko, in projekta EURES danes v športni dvorani Osnovne šole Koper pripravlja Čezmejni zaposlitveni sejem.

Na sejmu se bo do 18. ure predstavljalo več kot 40 delodajalcev iz Slovenije, Italije in Hrvaške, iskalci zaposlitve in brezposelni pa se lahko z njimi pogovorijo, izvejo podrobnosti o prostih delovnih mestih ali pridobijo več informacij o storitvah in programih, ki so sofinancirani iz evropskih skladov. Odgovarjajo tudi na vprašanja, kaj vse ponuja projekt EURES, ki s svojimi dejavnostmi spodbuja mobilnost delovne sile. Odprtja sejma se je udeležil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in skupaj z direktorico Območne službe Koper mag. Nevenko Bandelj obiskovalkam in obiskovalcem zaželel veliko sreče na poti iskanja najbolj ustrezne zaposlitve.

Slovenija je z evropskimi kohezijskimi sredstvi v obdobju 2014–2020 podprla veliko število programov ali javnih razpisov, ki imajo skupne cilje: rast, dvig življenjskega standarda in ustvarjanje novih delovnih mest.