DomovNaši krajiMinister dr. Pikalo z mladimi o bodočem šolstvu

Minister dr. Pikalo z mladimi o bodočem šolstvu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol Mestne občine Koper so v petek na Osnovni šoli Koper z ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom govorili o bodočem šolstvu v Sloveniji. Koprski osnovnošolci so tako imeli priložnost, da se še pred prenovo Bele knjige za področje vrtcev, osnovne in srednje šole v Sloveniji sliši tudi njihov glas.

Posveta z ministrom so se udeležili učenke in učenci OŠ Antona Ukmarja Koper, OŠ Dušana Bordona Koper, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje, OŠ Dekani in OŠ Koper. Kot so sporočili z Osnovne šole Koper, so se učenke in učenci z ministrom pogovarjali brez prisotnosti staršev, učiteljev, mentorjev in ravnateljev in mu iskrivo, neposredno, predvsem pa modro in resno predstavili svoja videnja šolanja danes in želje za prihodnje.

Minister je ob koncu posveta srečanje ocenil kot izredno konstruktivno, uspešno, izvirno. Izrazil je navdušenje nad organiziranim dogodkom in poudaril, da se je med mladimi koprskimi osnovnošolci počutil odlično, v določenih zadevah tudi strokovno izzvano.

Foto: OŠ Koper