DomovNoviceDan za spremembe tudi v Kopru

Dan za spremembe tudi v Kopru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 6. aprila, bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo akcija že petnajsto leto zapored povezala številne deležnike po celi Sloveniji, poseben dogodek bo tudi v Kopru, v petek, 5. aprila, kjer bodo vseslovensko akcijo obeležili s potjo solidarnosti.

Dan za spremembe je že vrsto let največja slovenska prostovoljska akcija. Lani je denimo v 112 krajih po državi potekalo 319 akcij, na katerih je sodelovalo več kot 19.000 prostovoljcev. Enkratni dogodek je priložnost za vsakega prebivalca in prebivalko Slovenije, da se pridruži akciji v svojem lokalnem okolju in se vsaj za en dan preizkusi v vlogi prostovoljca.

Nabor prostovoljskih akcij je zastavljen široko, da lahko vsak najde nekaj zase. V sklopu Dneva za spremembe se bo v Kopru v petek, 5. aprila, med 11. in 15. uro vzpostavila Pot solidarnosti med razgledno točko Bastion (na koncu Verdijeve ulice), Taverno in Gortanovim trgom, kjer bodo številne organizacije na stojnicah ponujale priložnosti, da vsak naredi nekaj dobrega in je del pozitivnih sprememb.

Več informacij o akcijah in pestrem dogajanju v sklopu Dneva sprememb v Kopru najdete na povezavi.

Organizatorji si vsako leto zastavijo novo temo, v okviru katere aktivirajo celo Slovenijo. Letošnja tema je »Najbolj zlata je prostovoljska lopata«, s katero želijo spomniti na lanske poplave, ki so prizadele številne prebivalce Slovenije, in moč solidarnostne akcije.

»Dan za spremembe je priložnost, da se lahko vsak preizkusi kot prostovoljec ali prostovoljka. Živimo v času individualizma in različnih kriz, kot so bile lanske poplave. Živimo tudi v času velikih družbenih sprememb, ko številni sistemi, ki so v preteklosti skrbeli za družbo blaginje, odpovedujejo. Prostovoljstvo je v teh razmerah še toliko bolj pomembno, saj pomaga graditi bolj povezane, solidarne in odporne skupnosti, ki so pripravljene na izzive sodobnega časaje pred aprilskim dnevom skupnih akcij povedal Franci Zlatar, direktor Slovenske filantropije.

Več informacij za prostovoljce in organizacije najdete na povezavi.

Foto: Slovenska filantropija