DomovNoviceRRC Koper tudi letos s projektom PONI podpira razvoj novih podjetnikov

RRC Koper tudi letos s projektom PONI podpira razvoj novih podjetnikov

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper s svojimi projekti spodbuja in podpira razvoj novih podjetnikov. S projektom PONI Obalno-kraška mentorsko in finančno podpira posameznike, ki se prvič podajajo na podjetniško pot. V sklopu projekta PONI 20232029 je objavljen drugi javni razpis za vključitev udeležencev v program PONI za Obalno-kraško regijo. Zadnji dan za oddajo vloge je sreda, 8. maj.

Koprski center vabi ambiciozne posameznike s podjetniško idejo k sodelovanju v projektu PONI Obalno-kraška. Projekt omogoča brezplačno štirimesečno podjetniško usposabljanje z mentorji in zunanjimi strokovnjaki. Cilj? Ustanovitev novih podjetij.

PONI Obalno-kraška 2023–2029 je del celovitega projekta »Podjetno nad izzive«, ki se bo izvajal na območju celotne Slovenije.

Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja realizirale osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki bo udeležencem na voljo s strani notranjih in zunanjih mentorjev, zunanjih strokovnjakov in uveljavljenih podjetnikov.

Projekt zajema nudenje vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam udeležencev v obdobju štirih mesecev zagotovi zaposlitev in podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja bo udeležence peljal vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta. Hkrati ga bo celostno seznanil z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Projekt dodatno omogoča uporabo fizične infrastrukture po principu co-workinga.

Dokumentacijo in predstavitev drugega javnega razpisa za vključitev udeležencev v program PONI za Obalno-kraško regijo najdete ne povezavi.

Predstavitev razpisa bo potekala v torek, 23. aprila, ob 11. uri prek spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo na elektronsko pošto tina.matekovic@rrc-kp.si. Povezavo do predstavitve boste prejeli najkasneje dvaž dni pred izvedbo predstavitve.

Več informacij o projektu PONI najdete na povezavi.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Foto: RRC Koper