DomovNoviceDan za spremembe tudi v Kopru (ODPOVEDANO)

Dan za spremembe tudi v Kopru (ODPOVEDANO)

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

15. aprila 2023 bo potekala vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. Letošnja tema je Za(čutimo) dobro. Osveščevalna akcija z naslovom »Sproščeno v pomlad«, bo v Mestni občini Koper potekala v četrtek, 13. aprila, od 10. do 13. ure, na Vergerijevem trgu.

DOGODEK ZARADI NAPOVEDI SLABEGA VREMENA ODPADE.

Letos se bodo v okviru 14. Dneva za spremembe po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale in širile sporočilo Za(čutimo) dobro. Ravno dobro počutje je tisto, ki nam omogoča, da lahko v polnem pomenu razvijamo svoje potenciale, se izpolnjujemo in prispevamo v dobro skupnosti. Za(čutiti) dobro pomeni, da doživljamo življenje kot smiselno, da smo aktivni in ustvarjalni ter da se počutimo kot del skupnosti, za katero želimo, da se razvija v smeri za dobro vseh.

Mestni občini Koper bo v četrtek, 13. aprila, od 10. do 13. ure, na Vergerijevem trgu potekala osveščevalna akcija z naslovom »Sproščeno v pomlad«, kjer sodelujejo Prostovoljska pisarna Koper, Mestna občina Koper, Šent, Sklad Silva in Center dnevnih aktivnosti Koper.

Prostovoljci Centra dnevnih aktivnosti bodo poskrbeli za aktivno prebujanje z jutranjo telovadbo, sledilo bo sproščanje za vse udeležence pod vodstvom Sklada Silva. Dogajanje bodo popestrili prostovoljci in uporabniki Šenta, saj pripravljajo pester nabor družabnih iger. Prisotne bomo spodbujali k sproščenemu in aktivnemu preživljanju prostega časa, kar blagodejno vpliva tako na fizično kot na duševno zdravje.

Obenem poudarjamo organizacijo čistilne akcije migrantskih poti ob kraškem robu, ki bo potekala v sklopu Dneva za spremembe v soboto, 15. aprila, od 9. do 14. ure, z zbirnim mestom v Podgorju. Akcija bo povezovala prostovoljce, krajane in stanovalce Nastanitvenega centra Debeli Rtič.

Aktivnosti ob dnevu za spremembe bodo potekale v več kot 112 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo tako  aktivnih več kot 530 organizacij in 18.600 prostovoljcev.

Pregled vseh prijavljenih aktivnosti o Sloveniji najdete na povezavi.

Foto: MOK, Aleš Rosa