DomovNoviceDel parkirišča za Barko od jutri zaprt

Del parkirišča za Barko od jutri zaprt

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri se bodo za poslovnim objektom Barka začela dela za gradnjo parkirne hiše P + R Sonce. Družba Makro 5 bo na večjem delu parkirišča vzpostavila gradbišče, Mestna občina Koper bo zato dodatna parkirna mesta zagotovila na izpraznjeni deponiji ob parkirišču in na parkiriščih bližnjih trgovskih centrov.

Na parkiriščih Za Barko 1 in 2 bo na voljo predvidoma 120 parkirnih mest za imetnike abonmajev in dovolilnic, zanje bo občina zagotovila še dodatnih 60 parkirišč na izpraznjeni deponiji v neposredni bližini gradbišča.

Uporabniki parkirišča za Barko si lahko v času del zagotovijo parkirna mesta na drugih parkiriščih v neposredni bližini, in sicer bo 100 parkirnih mest na voljo na parkirišču pred trgovskim centrom Park Center, abonma bo na voljo od srede dalje, za 20 evrov na mesec si ga uporabniki lahko zagotovijo na telefonski številki 040 327 000 (vzdrževalna služba, Park Center). Mestna občina Koper se za dodatne parkirne površine dogovarja tudi s trgovinama Hofer in Harvey Norman, o možnostih parkiranja na teh dveh parkiriščih bo občina občanke in občane obvestila v prihodnjih dneh.

Gradnja bo sicer trajala enajst mesecev, naložba bo sklenjena do konca avgusta 2022.