DomovNoviceDela na Bertoški se bodo končala naslednji teden

Dela na Bertoški se bodo končala naslednji teden

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sanacija poškodovane in dotrajane Bertoške vpadnice v Kopru, ki je v polnem teku, se bo sklenila najkasneje do srede prihodnjega tedna. Danes so informacijo potrdili tudi v podjetju CPK, ki bo v okviru del saniral poškodbe na cestišču in dotrajan asfalt v celoti zamenjal, cesto bodo nato tudi preplastili. V času del velja poseben prometni režim.

Čeprav je bilo prvotno mišljeno, da bo v okviru del obnovljen spodnji ustroj ceste, so preiskave temeljnih tal pokazale, da to ne bo potrebno. Dela tako obsegajo rezkanje asfalta in sanacijo udarnih jam na cestišču ter preplastitev cestišča, na koncu sledi še obnova talne signalizacije.

V tem času na območju Bertoške vpadnice velja spremenjen prometni režim, in sicer izmenični enosmerni prometni režim, ki je urejen s semaforjem, izjema so tovornjaki, težji od 7,5 tone, za katere je urejen obvoz po Ankaranski cesti skozi mesto. Z današnjim dnem bo prišlo do nove spremembe prometnega režima, in sicer z uvedbo enosmernega prometa za vsa vozila, v smeri od Bertokov proti Kopru. To pomeni, da na Bertoško vpadnico iz smeri Kopra proti Bertokom ne bo mogoče zavijati.

Dela se bodo sklenila v začetku prihodnjega tedna, najkasneje v sredo, 6. junija. Sanacijo bo v celoti financiral Dars, in sicer v vrednosti do 180 tisoč evrov (brez DDV). K temu se je zavezal z aneksom k prvotnemu štiripartitnemu dogovoru med Darsom, direkcijo RS za infrastrukturo, ministrstvom za infrastrukturo in koprsko občino, ki so ga minuli teden podpisale vse pogodbene stranke.