DomovNoviceKandidati za parlamentarne volitve na obisku pri županu Borisu Popoviču

Kandidati za parlamentarne volitve na obisku pri županu Borisu Popoviču

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Odločitev komu bomo za naslednja štiri leta zaupali vodenje vlade je pred vrati. Ker pa je sodelovanje potencialnih poslank in poslancev z lokalnimi skupnosti eden ključnih dejavnikov za razvoj občine in posledično tudi države, so se včeraj na koprski občini mudili kandidati dveh parlamentarnih strank. Med gosti je bil tudi evropski poslanec Lojze Peterle.

Župan Boris Popovič je tako včeraj na Mestni občini Koper sprejel kandidate liste NSi, in sicer Danijela Sertiča, ki se za vstop v državni zbor poteguje v obeh koprskih okrajih, Marijano Fatovič, ki kandidira v Izoli ter Zdenko Zupančič za Piran. Primorskim kandidatom je podporo izrekel tudi evropski poslanec Lojze Peterle.

Prav tako se je z županom Borisom Popovičem sestala Katja Diraka Rehak, kandidatka liste Desus, v spremstvu Milojke Lahajnar Špacapan, sicer članice Občinskega sveta Mestne občine Koper.

Koprski župan je uvodoma pojasnil, da občina prav vsem primorskim kandidatom izraža podporo ter jim želi, da se s svojimi programi uveljavijo v Državnem zboru. “Mestna občina Koper vam ob tem nudi vso podporo, hkrati pa si želimo tudi medsebojnega sodelovanja na vseh ravneh,” je dejal.

Beseda je v sproščenem vzdušju tekla o razvojnih priložnostih Kopra, sistemu zdravstva in šolstva na državni ravni, gospodarskih priložnostih, itd.

Župan Boris Popovič je Lojzetu Peterletu predstavil prizadevanja občine za uveljavitev Zakona o pristaniškem mestu, ki bi po modelu drugih takšnih mest po svetu, uredil razmerja med pristaniščem in lokalno skupnostjo, način sožitja in sodelovanja. Dotaknili so se tudi uveljavitve proste ekonomske cone in tako kot pri Zakonu o pristaniškem mestu, je bila tudi tukaj izražena podpora. Sogovornika sta se strinjala, da bi ta igrala pomemben prispevek ne le k samemu razvoju Slovenije, ampak k celotnemu severnemu Jadranu.