DomovNoviceDela na Muzejskem trgu se nadaljujejo

Dela na Muzejskem trgu se nadaljujejo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem ko se na severozahodnem in južnem delu gradbišča še vedno izvajata izkop in varovanje gradbene jame, so se sredi januarja na severnem delu že začela gradbena dela. Trenutno je v teku izvedba temeljne plošče najnižje etaže garaže in servisnega prostora, ki bo služil shranjevanju vode za napajanje požarnega sistema.

Dela na gradbišču potekajo v skladu s terminskim načrtom. Poleg že omenjenih del se na delu gradbišča še vedno izvajajo tudi arheološke raziskave. V tem tednu se bodo zaključile tudi arheološke raziskave spodnjega dela cisterne, ki jo bodo predvidoma prihodnji teden v celoti odstranili. 

Izvajalec del, družba CGP, d. d. iz Novega mesta ves čas gradnje izvaja tudi monitoring, postavljena je mreža geodetskih točk, na podlagi katere merijo morebitne horizontalne premike zemlje.  

Parkirna hiša pod Muzejskim trgom bo zgrajena še v tem letu. Obsegala bo 13.300 kvadratnih metrov površine in bo imela tri etaže s 155 parkirnimi mesti. Od tega jih bo 23 namenjenih invalidom, nekaj parkirnih mest v prvi etaži pa bo prilagojenih električnim vozilom. Vsa parkirna mesta bodo široka 2,7 metra in tako dovolj velika tudi za večja vozila. Parkirišča za invalide bodo še nekoliko širša, in sicer 3,9 metra. Dovoz in izvoz iz parkirne hiše bo urejen s Kopališkega nabrežja skozi predor, vhodi in izhodi za pešce pa bodo trije, in sicer proti Mladinski ulici, Belvederju in Muzejskemu trgu.