Izteka se rok za prijave na 12. Istrsko pustno povorko

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Do te srede, 12. februarja, se pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske lahko prijavijo na 12. Istrsko pustno povorko, ki bo v sklopu Istrskega karnevala 22. februarja v Kopru. Prav tako se do tega datuma lahko prijavijo tisti, ki bi na 12. Istrski pustni povorki radi imeli prodajno stojnico.

Veselo pustno dogajanje bo naše mesto letos preplavilo v soboto, 22. februarja, ko bo v Kopru 12. Istrska pustna povorka.

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske se do te srede, 12. februarja, prek prijavnice, ki je dostopna na tej povezavi,: https://forms.gle/pkX6prLJzDEDcBsY8 lahko prijavijo za sodelovanje na povorki, ki bo s parkirišča pri koprskem stadionu štartala ob 12. uri in se vila vse do trga pri Upravi za pomorstvo, kjer bo popoldne razglasitev zmagovalcev v štirih kategorijah (najlepša pustna skupina, najboljša predstavitev v povorki, najlepši manjši in najlepši večji pustni voz) in pustno rajanje ob glasbi Tria teci teci.

Sicer se bo v sklopu 12. Istrskega karnevala v soboto med 10. in 12. uro na trgu nasproti kapitanije odvijal pustni program za otroke. Najmlajši se bodo lahko zabavali ob pustni animaciji in otroški pustni predstavi ter ustvarjali na otroški pustni ustvarjalnici z Društvom prijateljev mladine Koper, vse skupaj pa bo popestrila tudi razstava beneških mask. Tudi letos na Istrski pustni povorki ne bodo manjkale pustne dobrote in druga pustna ponudba na stojnicah. Zainteresirani ponudniki sladkega pustnega programa, gastronomskih produktov, pustnega programa (pustne maske in ostali pripomočki za pustno rajanje) ter sorodne ponudbe se lahko za najem prodajnih mest na prizorišču 12. Istrske pustne povorke v Kopru prijavijo tukaj: https://forms.gle/8oH6fB1vS1rAi4j56. Rok za prijavo je prav tako 12. februar 2020.

Pustno dogajanje bo zajelo tudi vasi koprskega podeželja. Tako tradicionalne pustne povorke pripravljajo v Rakitovcu, v Zazidu, Gračišču, Šmarjah in v Bezovici. V Dekanih, Šmarjah in Hrvatinih bodo pripravili tudi pustno rajanje za otroke, medtem ko bodo vsi zabave želji na svoj račun prišli v Pobegih, kjer na pustno soboto zvečer prirejajo Tradicionalno pustovanje pod šotorom s skupino Ne me jugat.

Kdor bo želel pustovati v mestu, pa se na pustno soboto zvečer lahko odpravi na Caprisovo pustovanje pred koprskim Bellavita barom, kjer bo nastopila skupina Gedore.

Več o dogajanju istrskega karnevala na www.visitkoper.si/istrski-karneval  in na Facebook strani Visit Koper.