Pestro februarsko dogajanje v Avtomatik Delovišču

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V pritličju Tomosovega bloka, kjer je novembra lani zaživelo Avtomatik Delovišče, se po uspešnem januarju pestro dogajanje nadaljuje tudi v februarju.

Minuli teden so v Avtomatik Delovišču začeli s Filomatikom, ki vsak četrtek ob 20. uri prinaša filmske večere z razpravami o aktualnih tematikah. V prvi polovici februarja bodo izbrani filmi osvetlili problematiko neenakosti in družbenih razlik, ki pestijo današnjo družbo, v drugi polovici meseca pa sledijo filmi na temo buržoazije.

V filmskem slogu bodo nadaljevali tudi na področju dokumentarcev. Pripravljajo Tricikel spominov, cikel dokumentarnih filmov, ki se na različne načine dotikajo našega prostora in bivanja v njem.

Na delavnici in razstavi Katera vprašanja zastavlja oblikovanje?, ki bo brez vstopnine prosto dostopna od 17. do 21. februarja 2020, med 15. in 19. uro, se bodo študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani s svojima mentoricama ukvarjali s temeljnimi vprašanji s področja oblikovanja.

V četrtek, 20. februarja, ob 18. uri se obeta predavanje Žige Godine, ki bo v sklopu dogodka Zgraditi startup odgovoril na vprašanja, kako do sredstev za lansiranje produkta, kako oceniti kapitalizacijo projekta še v razvojni fazi in kam po sredstva.

Ne nazadnje se pripravljajo nove vsebine za ponovno oddajanje Neodvisnega obalnega radia v živo.