DomovNoviceDijaki in trgovci za skupno obuditev starega mestnega jedra

Dijaki in trgovci za skupno obuditev starega mestnega jedra

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v sodelovanju z Zavodom Koper Otok za obiskovalce trgovin starega mestnega jedra v Kopru pripravlja presenečenje v obliki petih tematskih dogodkov. Dijaki bodo v okviru projekta Dijaki SEPŠ v srce mesta Koper med oktobrom in aprilom prihodnje leto skrbeli za aranžiranje vitrin.

Z današnjim dnem so dijaki 2. letnika smeri Trgovec pod mentorstvom profesorjev Tanje Skok in Sama Štembergerja z jesensko tematiko okrasili izložbe dvanajstih trgovin med Čevljarsko in Župančičevo ulico. Dijaki bodo tudi v prihodnje ob različnih praznovanjih poskrbeli, da bodo izložbe v osrčju mesta izžarevale duh prazničnega decembra, pusta, materinskega dne in velike noči.

»Dijaki bodo v teh mesecih lahko razvijali komunikacijske spretnosti s strankami in delodajalcem ter spretnosti pri prodaji. Ustvarili si bodo lahko vizijo za nadaljnje šolanje, povečali možnosti zaposlitve ali se podali na samostojno pot podjetnika,« nam je cilje projekta razkrila Ester Grmek Šavle, predstavnica lastnikov trgovin in idejna vodja projekta.

Želja trgovcev starega mestnega jedra Kopra je, da na tak način nadaljujejo in negujejo bogato zgodovinsko tradicijo trgovanja v našem mestu. Poleg tega želijo obuditi mestno jedro in skupaj z dijaki ter trgovci in njihovim pogledom strankam popestriti nakupe in razviti vizijo mestnega jedra v prihodnje. »Z veseljem smo pristopili k projektu. Dijakom smo hoteli ponuditi možnost, da občutijo trgovanje v živo. Prepričani smo, da bo projekt učencem prinesel veliko novih znanj, nam trgovcem pa možnost prenašanja tradicije na mlade rodove,« je svoj pogled na skupno sodelovanje predstavil David Tomovski, direktor Zavoda Koper Otok.

Foto: MOK