DomovNoviceDo abonmajev za parkiranje v Kopru brez čakanja v vrsti

Do abonmajev za parkiranje v Kopru brez čakanja v vrsti

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Od tega tedna lahko obiskovalci Mestne občine Koper do nekaterih abonmajev za parkiranje pridejo brez čakanja v vrsti. Javno podjetje Marjetica Koper je namreč začelo splošni in turistični abonma prodajati tudi prek aplikacije Easypark. Trenutno je ta možnost na voljo samo za obiskovalce, če pa se bo novost izkazala za uspešno, bo nakup abonmajev prek aplikacije Easypark omogočen tudi občanom.

Z novostjo na področju nakupa abonmajev za parkiranje želita Mestna občina Koper in Marjetica Koper razbremeniti prodajno mesto za fizičen nakup abonmajev ob mestni tržnici, hkrati pa uvajata dodatne ugodnosti za obiskovalce Kopra. Uporabniki aplikacije Easypark lahko namreč ob koriščenju kupljenega abonmaja v aplikaciji menjujejo registrsko številko vozila. Na ta način lahko z istim abonmajem parkirajo različna vozila – vendar le eno vozilo naenkrat.

Prek aplikacije Easypark lahko obiskovalci Kopra kupijo splošni abonma, ki omogoča parkiranje na večini parkirišč v in ob mestu, splošni abonma za parkiranje na parkirišču GORC Sermin in sedemdnevni turistični abonma.

Nakup splošnega abonmaja bo obiskovalcem Kopra v aplikaciji sprva na voljo tri mesece. Gre za poskusno dobo testiranja sistema. Če bo novost dobro sprejeta, jo bo Marjetica Koper omogočila tudi občankam in občanom.

V prvi fazi projekta je nakup prek aplikacije Easypark možen le za tri abonmaje, kasneje pa se bodo v sistem vključila vsa parkirišča v upravljanju Marjetice Koper. Cena abonmajev je enaka ceni v redni fizični prodaji.

Foto: Marjetica Koper