DomovNoviceDobrodelnost je zbližala dijake

Dobrodelnost je zbližala dijake

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Dijakinje in dijaki Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper so pred dnevi s humanitarnim paketom, ki je vseboval šolske potrebščine, družabne igre, pobarvanke in skodelice, obdarovali bolnišnično šolo in vrtec, ki deluje znotraj Splošne bolnišnice Izola.

Na pobudo profesorja Keitha Kleve, vodje šolskega učnega podjetja UP Pomagajmo, so dijaki ob zaključku šolskega leta zbirali prispevke, šolske potrebščine in družabne igre za otroke v bolnišnični šoli Izola.

»Donacije so vedno dobrodošle, saj ob delu z otroki in mladostniki uporabimo veliko papirja, barvic in ostalih pripomočkov,« sta ob predaji dobrodelnega paketa dejali učiteljica predmetnega pouka Sanja Šavle in vzgojiteljica Patricija Ružić z oddelka za pediatrijo znotraj Splošne bolnišnice Izola. V bolnišnični šoli in vrtcu je trenutno približno dvajset mladih oseb, ki jih je darilo dijakinj in dijakov Srednje ekonomske šole nadvse razveselilo.

»Z malimi koraki lahko veliko prispevamo k bolj enakopravni družbi,« je s ponosom povedal profesor Kleva in razkril, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali podobne akcije.

Foto: Keith Kleva