DomovNoviceKoprski kajakašici na Poljskem do evropskega prestola

Koprski kajakašici na Poljskem do evropskega prestola

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorski sprinterki na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman nadaljujeta z odličnimi skupnimi nastopi na največjih mednarodnih tekmovanjih. Tokrat sta v finalu evropskega prvenstva v Poznanju stopili na najvišjo stopničko na 200-metrski razdalji ženskih kajakaških dvojcev in se veselili prve zlate kolajne z evropskih ali svetovnih prvenstev.

»Občutek je enkraten. Še posebej po sobotni ‘petstotki’ sva se uspeli skoncentrirati in zbrati ter odveslati dobro ‘dvestotko’. Na koncu sva suvereno zmagali,« je povedala Špela Ponomarenko Janić.

Primorska naveza je bila nekaj manj kot pol sekunde hitrejša od vseh tekmic. Drugo mesto sta osvojili domačinki Dominika Putto in Katarzyna Kolodziejczyk tretje pa Madžarki Anna Lucz in Blanka Kiss. »Ker sva se na startu zabili v blok, je bil pospešek na startu z zamudo. A po nekaj metrih sva že pridobili najino moč in hitrost, tako da sva drveli skozi progo. Slovensko himno je res nekaj posebnega slišati, še posebej pa da sva skupaj na stopničkah. Res sva zadovoljni. Sedaj pa se bova najboljše pripravili za OI,« je dodala Anja Osterman.

Foto: Nina Jelenc, osebni arhiv Špele in Anje