DomovNoviceDodatna zaščita pred soncem

Dodatna zaščita pred soncem

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Branjevke in branjevci na koprski mestni tržnici imajo na voljo sedem novih senčnikov, ki bodo pred poletnimi sončnimi žarki ščitili tudi stojnice v prvi vrsti in izdelke na njih. Poleg tega je Mestna občina Koper nedavno podpisala pogodbo za postavitev dodatne obrobe oziroma odkapnikov med nadstreškom in sosednjimi objekti, ki bodo preprečili vdor vode tudi ob močnejših nalivih.

Z 1.280.000 evrov vredno naložbo v nov nadstrešek je občina lani bistveno izboljšala pogoje za delo branjevk in branjevcev v vseh vremenskih pogojih, njihovim strankam pa omogočila boljšo nakupovalno izkušnjo.

Čeprav ima kovinska konstrukcija nadstreška vgrajeno toplotno izolacijo in kar 56 točkovno razpršenih oken, ki omogočajo kroženje zraka in preprečujejo nastanek učinka tople grede, se je z uporabo izkazalo, da je v poletnih mesecih za manjši del stojnic moteče jutranje sonce. Zato je Marjetica Koper že namestila sedem senčnikov enotnega izgleda, ki bodo omogočali dovolj sence tudi v poletnih jutranjih urah.

Prav tako se je izkazalo, da ob močnejših nalivih težavo predstavlja vmesni prostor med nadstreškom in sosednjimi objekti. Mestna občina Koper je nedavno podpisala pogodbo s podjetjem Adriaing za postavitev dodatne obrobe oziroma odkapnikov, ki bodo preprečili vdor vode. Občina je za ta ukrep potrebovala soglasje nadzornega odbora, ki zastopa okoli 100 etažnih lastnikov.

Foto: MOK