DomovNoviceS počitnicami se zaključuje tudi PUF

S počitnicami se zaključuje tudi PUF

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorski ulični festival (PUF) tudi v letošnjem poletju razveseljuje otroke na različnih lokacijah v Kopru. V tem in naslednjem tednu bodo na sporedu še zadnje predstave.

PUF, ki ga organizira Mednarodni center lutkovne umetnosti (MCLU), podpira tudi Mestna občina Koper. Njegov program zajema lutkovne predstave, domače in tuje produkcije. V prvem delu festivala so otroke med drugimi navdušile predstave Pavliha (Lutkovno gledališče Maribor), Krtek Zlatko (Lutkovno gledališče FRU-FRU), Mini cirkus Bufeto (Zavod Bufeto), Kužek in muca (Lutkovno gledališče TRI) ter Ves svet je marmelada (Hiša otrok in umetnosti).

Do 26. avgusta pa se bo odvil še zadnji del festivala z osmimi predstavami. V četrtek, 17. avgusta, ob 10.30 bo v Hlavatyjevem parku na ogled kamišibaj glasbena predstava za otroke O ježku Jančku, podkovani žabi in drugih zverinah (Atelje Slikovedke). V petek, 18. avgusta, se bo dogajanje preselilo v Taverno, kjer se bo ob 19. uri začela predstava Beli delfin in Chicco Colombo, ob 20. uri pa bo sledila Mesarica, intermedijski kabaret po motivih pripovedke Martin Krpan za mladino in odrasle.

Preostale predstave festivala bodo sproti objavljene na tej povezavi.

Foto: PUF – Primorski ulični festival