DomovNoviceDoživite jesen na barvitih istrskih poteh

Doživite jesen na barvitih istrskih poteh

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Jesen s svojo barvitostjo kar kliče po tem, da se odpravite v naravo, saj je ta letni čas več kot primeren za pohodništvo. Barviti gozdovi, vinogradi, živobarvni ruj in modro nebo so nepozabne slike, ki jih pohodnik lahko odnese s seboj domov. Aktivno doživetje jesenske narave in druženje bo zagotovo še prijetnejše, če ga boste združili s pestro ponudbo kulinaričnih dobrot, ki jih nudijo istrski gostinci.

Pohodništvo je ena najbolj priljubljenih športno-rekreativnih aktivnosti v naravi. Tega se zavedamo tudi v Mestni občini Koper, zato smo v sklopu projekta LAS Istre Oživimo podeželje, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja – Evropa investira v podeželje, tudi letos obnovili pet pohodnih tematskih poti, v skupni razdalji 41 km. Obalno planinsko društvo Koper, ki je izvajalec del, je počistilo rastje ter posodobilo markacije. V letošnjem letu je Mestna občina Koper dodatno obnovila še sedem tematskih poti, skupno 12 tematskih poti. V letu 2021 pa je bilo obnovljenih 19 poti, od tega pet v sklopu projekta Oživimo podeželje.

V zavedanju, da je treba za tovrstno infrastrukturo skrbeti skozi vse leto bo Mestna občina Koper s pomočjo projekta v sodelovanju z ostalimi istrskimi občinami pripravila Pravilnik o celostni obravnavi športno-rekreativnih poti v slovenski Istri, z namenom enotnega načrtovanja in vzpostavitve poti, rednega vzdrževanja in financiranja vzdrževanja poti.

Več informacij o barvitih istrskih poteh na povezavi.

Foto: Jaka Ivančič, Obalno planinsko društvo Koper