DomovNoviceV Kopru s Ferrarske ulice uredili lažji in hitrejši dostop do trgovin

V Kopru s Ferrarske ulice uredili lažji in hitrejši dostop do trgovin

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Občanke in občani ter obiskovalke in obiskovalci Kopra bodo odslej iz centra mesta lažje in hitreje dostopali do trgovin na delu Ankaranske ceste, za poslovno-stanovanjskim kompleksom Koprska vrata. Mestna občina Koper je namreč uredila priključek s Ferrarske ulice, nasproti sodišča, do krožišča med trgovinama Harvey Norman in Dipo.

Mestna občina Koper je uredila cestno povezavo med Ferrarsko ulico in Ankaransko cesto. Na prej slepi ulici ob poslovno-stanovanjskem kompleksu Koprska vrata so delavci s prekinitvijo pločnika izničili višinsko razliko, zarisali talno signalizacijo, pešcem pa omogočili varen prehod s prehodom za pešce.

Na novem cestnem priključku je dovoljeno zavijanje s Ferrarske ulice v smeri Ankaranske ceste, mimo Koprskih vrat proti krožišču pri Dipu, pri vključevanju v promet z nove ceste na Ferrarsko ulico v smeri Barke pa je obvezna vožnja v desno smer.

Z novo prometno ureditvijo je tako olajšan dostop s Ferrarske ulice do krožišča med trgovinama Dipo in Harvey Norman, s tem pa sta razbremenjeni predvsem v času prometnih konic oblegani Kolodvorska in Ankaranska cesta. Kolodvorska cesta bo tako tudi bolj varna, saj je z nje marsikateri voznik na Ankaransko cesto zavijal pri bencinskem servisu Petrol, in sicer preko polne črte.

Mestna občina Koper je za naložbo odštela 30.000 evrov.

Foto: MOK