DomovNoviceV novembru pričakujemo prihod še dveh potniških ladij

V novembru pričakujemo prihod še dveh potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu sta za mesec november napovedana še dva prihoda potniških ladij, ki bosta dodatno popestrili že tako uspešno sezono, ki se je odprla v februarju s prihodom potniške ladje Bolette. Kot zadnja bo v torek, 15. novembra, k nam priplula potniška ladja MSC Sinfonia.

Kot prva v novembru bo na potniški terminal v nedeljo, 6. novembra, iz Zadra priplula potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises. Ladja je v Koper z morjem potnikov do novembra priplula kar devetkrat.

V torek, 15. novembra, bo na potniški terminal v dopoldanskih urah k nam iz Splita priplula potniška ladja MSC Sinfonia, ladjarja MSC Cruises s kar 2.000 potniki.

Letošnja sezona prihodov potniških ladij je v primerjavi z leti pred epidemijo ocenjena kot uspešna. V Luki Koper bodo s prihodom dveh potniških ladij v novembru zaključili sezono s prihodom 65 potniških ladij, s katerimi je v Koper pripotovalo približno 78 tisoč potnikov.

Največji obisk potniških ladij smo letos obeležili v majujunijujulijuavgustu in oktobru, ko se je ob potniški terminal privezalo tudi do enajst ladij v enem mesecu. Potniško sezono so v poletnih mesecih popestrili še prihodi luksuznih jaht, ki se v zadnjih letih vse pogosteje privežejo v koprsko pristanišče.

Tudi napovedi za prihodnjo sezono potniških ladij v Kopru za leto 2023 so zelo obetavne.

Foto: MOK, Jaka Ivančič