DomovNoviceEataly odstira skrivnosti italijanske gastronomije

Eataly odstira skrivnosti italijanske gastronomije

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Italijanska kuhinja ima med ljubitelji hrane prav posebno mesto, saj slovi po kvalitetnih sestavinah, ki se pod rokami kuharskih mojstrov spremenijo v kulinarične umetnine. Kuhinja naših zahodnih sosedov se upravičeno uvršča med najboljše kuhinje sveta.

Kavarna Illy bo poskrbela za raznovrstno izbiro kavnih napitkov. Foto: Triesteprima

Za enega večjih ambasadorjev italijanske kuhinje velja Eataly, ki v Italiji in 16 drugih državah sveta s svojimi pokritimi tržnicami ponuja značilne italijanske jedi za vse kulinarične navdušence.

Danes otvoritev za obiskovalce. Foto: Il Piccolo

Eataly v sosednjem Trstu

Danes Eataly odpira vrata nove poslovalnice v naši neposredni bližini. V nekdanjem tržaškem skladišču vina, ki je dolga leta samevalo, bo nov dom restavracij, pekarn, kavarn, stojnic s hrano, pod njegovo streho pa se bodo lahko zainteresirani naučili tudi kuhati in si tako na široko odprli vrata italijanske kulinarike.

Največja tržnica italijanske hrane s pogledom na morje. Foto: eataly.net

Eataly od leta 2007 ponuja raznolike možnosti

Prvi Eataly je leta 2007 postala torinska tovarna. S prvim Eatalyjem pa je bila rojena tudi idejna zasnova pokrite tržnice, ki pod svojo streho združuje široko paleto kulinarične ponudbe. Pravkar odprta tržaška izpostava je posebnost tudi na področju ponudbe vin, saj bo ta obsegala kar 1300 različnih vinskih etiket. Med njimi bodo tudi vina slovenskih in zamejskih vinarjev, ki bodo s tem dobili novo priložnost za predstavitev svojih vin mednarodni javnosti. Eataly je z leti postal uspešna veriga, ki žanje poslovne uspehe tako rekoč po vsem svetu.

Tržaška izpostava je 18. Eatalyjev prodajni center v Italiji, po svetu pa jih ima še 16. Foto: Il Piccolo

Model pokrite tržnice, ki ponuja italijansko kulinariko od a do z, je namreč uspešen tako v domači Italiji kot tudi v vseh gostujočih državah. *

Pice, testenine, tiramisu, espresso? Vse to in še več si lahko privoščite le streljaj od Kopra.