DomovNoviceEma: Slovenska glasba na poti v Evropo

Ema: Slovenska glasba na poti v Evropo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Vikend bo minil v znamenju predizborov Eme, na katerih se bo 16 izvajalcev potegovalo za nastop na Evroviziji. Že danes bomo lahko glasovali in držali pesti tudi za Primorko Leo Sirk. Veliki suspenz bo 24. februarja, ko bo izglasovana skladba, ki bo v Ukrajini zastopala Slovenijo.

Med letošnjimi nastopajočimi na Emi mrgolijo znani izvajalci, kot so še nekdanja evrovizijska predstavnica Maja Keuc, Omar Naber,  ki je Slovenijo prav tako že zastopal na Euroviziji, lanska nesojena zmagovalka Raiven, nadarjena Primorka Lea Sirk, neukrotljiva Alya ter mnogi drugi. Izvajalce in pesmi je izbrala strokovna komisija v sestavi Boštjan Grabnar, Jernej Vene, Aleksander Radić in ManuElla kot lanska zmagovalka Eme.

Med letošnjimi nastopajočimi na Emi bo tudi simpatična Primorka Lea Sirk. Foto: facebook Lea Sirk

Prvi večer izbora pesmi za Eurovizijo že danes

Drevi se bodo predstavili King foo s skladbo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Tosca Beat s skladbo Free World in Lea Sirk s skladbo Freedom. Zasedba Sell out bo izvedla skladbo Ni panike, Zala bo zapela Lalalatino, Alya bo nastopila s skladbo Halo, Omar Naber pa s skladbo On My Way.

V drugem, sobotnem predizboru bodo nastopili Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), Ina Shai (Colour me), United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire) in Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Kdo bo letos zastopal barve Slovenije na Euroviziji? Foto: wiwibloggs.com

Glasovanje bo napeto

Z obeh predizborov se bo v finalni večer 24. februarja uvrstilo osem izvajalcev – od tega bodo štiri izbrali gledalci preko telefonskega glasovanja, štiri pa regijske strokovne žirije. Teh bo šest, sestavljene pa bodo iz treh članov. Razmerje točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50.

Izbor Ema bo letos po sedmih letih ponovno potekal na Gospodarskem razstavišču, v živo pa ga bo mogoče spremljati na prvem programu TV Slovenija.