DomovNoviceEnergetsko saniran vrtec Slavnik predan namenu

Energetsko saniran vrtec Slavnik predan namenu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je občina čez poletje energetsko sanirala objekt semedelskega vrtca – enota Slavnik, so danes naložbo tudi uradno predali namenu. Ob tej priložnosti so malčke vrtca obiskali župan Mestne občine Koper Aleš Bržan s sodelavci in predstavniki izvajalca del, podjetja Makro 5 Gradnje d. o. o., ki so vrtcu predali donacijo v višini 8 tisoč evrov.

Za otroke vrtca Slavnik je bil danes prav poseben dan, obiskali so jih namreč predstavniki Mestne občine Koper in gradbenega podjetja Marko 5 iz Kopra, ki je čez poletje saniral zunanjost objekta.  Novo pridobitev so malčki pozdravili s pesmijo in glasbo, kulturni program pa je popestrila tudi Mojca Pokrajculja.

Bivanje v semedelskem vrtcu – enoti Slavnik je sedaj še prijetnejše in bolj kakovostno. Občina je objekt v celoti energetsko sanirala, v naslednjem letu bo obnove deležna še notranjost vrtca. Prvo fazo prenove in energetske sanacije semedelskega vrtca enote za Slavnikom v Semedeli je koprska občina prek javnega razpisa poverila gradbenemu podjetju Makro 5 Gradnje, d. o. o., ki je v okviru naložbe obnovilo streho, fasado in teraso ter zamenjalo stavbno pohištvo. Celotna naložba je bila vredna nekaj manj kot 500 tisoč evrov, od katerih je dobrih 330 tisoč evrov občina pridobila iz naslova čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Italija.

V letu 2020 sledi še druga faza, ki bo obsegala dela v notranjosti objekta. V okviru naložbe bodo obnovili sanitarije, postavili sprejemnike sončne energije za ogrevanje vode ter zamenjali radiatorje in vsa svetila ter jih nadomestili z energetsko varčnimi svetili LED, celovito pa bodo uredili tudi okoliške površine. Dela se bodo izvajala poleti 2020, izvajalca del bo občina iskala z javnim razpisom.