DomovNoviceFantazima tudi ta teden z bogatim dogajanjem

Fantazima tudi ta teden z bogatim dogajanjem

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Praznično decembrsko dogajanje na Fantazimi v Kopru se tudi ta teden nadaljuje s koncerti, bogatim dogajanjem za otroke, adventnimi sprehodi in ostalim prazničnim programom.

Medtem ko se boste v prvi polovici tedna lahko zabavali na drsališču in v mini zabaviščnem parku ob morju ter se s prazničnimi dobrotami okrepčali v zimski vasici in se sprehodili po praznično okrašenem mestu, bo Taverna od četrtka do nedelje znova prizorišče spremljevalnega glasbenega programa. Slednjega bo v četrtek, 14. decembra, zaznamovala Apres ski zabava z DJ-ji, v petek nastop skupine Acoustic Trio, v soboto zasedbe NOAIR, v nedeljo pa zasedbe Q20, katere član je tudi priljubljen primorski glasbenik Lean Kozlar Luigi.

V soboto in nedeljo bodo najmlajši znova lahko obiskali Božičkovo pisarno v Taverni in v družbi škratov in palčkov napisali pisemca Božičku.

Sicer bo tudi prihodnjo nedeljo, 17. decembra, na programu tretji adventni sprehod, ki bo obiskovalce popeljal do Rotunde sv. Janeza Krstnika, Stolnice Marije Vnebovzete, jaslic na Čevljarski ulici, Cerkve sv. Basa in Cerkve sv. Ane. Za glasbeno popestritev dogajanja bodo tokrat poskrbeli Trobilni kvartet in kvintet, Duo violin in flavte ter Trio flavt in mešani pevski zbor Obalca. Sprehod je voden in brezplačen, zbirno mesto je na Titovem trgu v nedeljo ob 16. uri.

Pestro dogajanje tudi na podeželju destinacije Koper

Dogajanje ta teden se bo odvilo tudi na drugih prizoriščih v mestu in na podeželju destinacije Koper. Na Prešernovem trgu bo to soboto med 9. in 15. uro boljši sejem, na katerem se bodo predstavili številni razstavljavci starin in starih predmetov. Jutri, v torek 12. decembra, ob 19.30 bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega literarni večer V objemu Istre, na katerem se bodo predstavili umetniki, ki so sodelovali na pesniškem natečaju v spomin na 110. obletnico rojstva prvega slovenskega istrskega pesnika, Alojza Kocjančiča. Jutri, 12. decembra, bo pestro tudi na Škofijah, kjer bo prireditev Diši po praznikih. V sredo, 13. decembra, bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega nastop Godalnega orkestra Glasbene šole Koper in Godalnega orkestra najmlajših, v soboto Novoletni koncert Pihalnega orkestra Sv. Anton s solisti in gosti, v nedeljo pa koncert Brnistra. V soboto bo nepozabno tudi v Areni Bonifika, kjer bo koncert v spomin na Oliverja – Tragom Olivera.

Pester decembrski program se v teh dneh odvija tudi v Centru mladih Koper. Med drugim bo te dni na programu Bunga (stand-up večer), delavnica obdelovanja keramike, performativni spektakel in tradicionalni black metalski dogodek v Pk`lu.

Več o bogatem dogajanju Fantazime na povezavi.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič