DomovKulturaFestival Jeff se vrača v atrij Pretorske palače

Festival Jeff se vrača v atrij Pretorske palače

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival JEFF (Jazz Etno Funky Festival) že od leta 2003 skrbi za inovativen in pester glasbeni program, ki na poseben način zapolni poletne večere v mestnem jedru Kopra. Festivalsko dogajanje v organizaciji Kluba Študentov Občine Koper tako ponuja širok spekter glasbe, kakršnega ni moč slišati na preostalih festivalih. Letošnja festivalska izvedba bo poletne četrtke v atriju Pretorske palače ponovno preobrazila v festivalsko prizorišče in oživila dogajanje v samem osrčju našega mesta.

Letošnji festivalski cikel zaobjema štiri glasbene in en pogovorni večer. Tokratno izvedbo festivala bodo v četrtek, 7. julija, otvorili izraelski instrumentalni trio Tatran ob 20.30, ki nam bodo pričarali orkestralno glasbeno izkušnjo ter domači Eating Sports, ki bodo obiskovalce očarali z njihovo žanrsko vsestranskostjo. Koncert bo zaradi napovedi slabega vremena v Libertasu, natančneje v prekatu 3.

Drugi festivalski večer v četrtek, 14. julija, bo potekal nekoliko bolj umirjeno in bo izključno pogovorne narave, saj bomo v atriju ob 20.30 gostili okroglo mizo, kjer bo glavna tema pogovora performativne umetnosti. Sočasno se bo na isti lokaciji odvijal Lijev sejem gramofonskih plošč z odlično in raznoliko ponudbo priljubljenega analognega glasbenega medija.

Festivalsko dogajanje v mesecu juliju bo v četrtek, 21. julija, ob 20.30 uri zaključil večer z Abel Maraton Nagys Cosmos Band-om, ki stilsko združuje rock, fusion in jazz ritme.

JEFF vsako leto poskrbi za to, da je festivalsko dogajanje razporejeno čez celotno poletje in letošnja edicija ni izjema. Prvi avgustovski četrtek, 4. avgusta, bo potekal nekoliko drugače. Koncertno prizorišče se bo za en večer preselilo na Martinčev trg, kjer boste imeli priložnost slišati in predvsem videti v živo ob 20.30 uri, vsem poznani glasbeni kolektiv in tolkalsko zasedbo The Stroj, ki bodo zvočno raziskovali in navdušili prisotne obiskovalce z njihovim intenzivnim glasbeno-plesnim nastopom.

Festivalska zavesa se bodo ponovno zagrnila v atriju Pretorske palače, kjer bo v četrtek, 11. avgusta, nastopila hrvaška hipnotična noise-rock skupina Nemeček, ki interpretira ljudsko glasbo na čisto svoj zasanjan način ter Nina Virant in Ansambel za preužitek, ki nam bodo postregli z ritmičnim vokalno-tolkalnim nastopom ter enkratnim zvočnim projektom.

Foto: JEFF Festival