DomovNoviceFestival Kitarika 2023 bo gostil svetovne virtuoze

Festival Kitarika 2023 bo gostil svetovne virtuoze

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival Kitarika je z odlično izvedbo in vrhunskimi gosti že vrsto let prepoznaven glasbeni dogodek v slovenskem in mednarodnem prostoru, ki v Koper privabi številne obiskovalce in kitarske ljubitelje. Letošnji koncerti Festivala Kitarika bodo med 29. septembrom in 1. oktobrom zazveneli v Protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Organizatorji festivala, Kulturno društvo Kitarika in Glasbena šola Koper, so letos v goste povabili italijanskega kitarista Marca De Biasija, ki v multimedijskem ustvarjanju združuje glasbo, barve in gibanje.

Gost drugega večera bo katalonski umetnik svetovnega slovesa in velik poznavalec stare glasbe XAVIER DÍAZ-LATORRE. Cikel koncertov pa bo zaključil kitarski duo EAST-WEST STRINGS PROJECT, v zasedbi Alen Garagić in Denis Omerović. Na koncertu bomo prisluhnili prepletanju klasike z otožnim balkanskim melosom.

Koncertno dogajanje bodo tudi letos v prostorih Glasbene šole Koper obogatila predavanja in mojstrski tečaji Xavierja Díaz-LatorrejaFrancesce Naibo,  Josuéja Gutiérreza in Alenke Podboj.

»Koper ponovno gosti mednarodni festival klasične kitarske glasbe, Festival Kitarika, ki je tudi tokrat v našo občino privabil svetovna imena klasične kitare. Glasba predstavlja univerzalni jezik, ki nas združuje in bogati, tovrstni dogodki pa prispevajo k pestrejši kulturni ponudbi in živahnemu utripu našega mesta. Festival Kitarika že vrsto let krasijo odlična izvedba in vrhunski izvajalci,« je pred festivalom povedal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in dodal: »Rad bi se zahvalil Društvu Kitarika, ki skupaj z Glasbeno šolo Koper vsako leto znova na ta odmevni dogodek privabi umetnike svetovnega slovesa ter številne domače in tuje obiskovalce in kitarske ljubitelje. Kakovostne prireditve, kakršna je Festival Kitarika, nedvomno prispevajo pomemben kamenček v večplastno kulturno ponudbo naše občine.«

Več podrobnosti o programu in dogajanju na Festivalu Kitarika najdete na povezavi.

Foto: MOK, Festival Kitarika