DomovNoviceZa inovativni, trajnostni in odgovorni turizem na območju Mestne občine Koper z delavnicami in nagradnim natečajem

Za inovativni, trajnostni in odgovorni turizem na območju Mestne občine Koper z delavnicami in nagradnim natečajem

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Inkubatorjem Sežana v okviru izobraževanja za turistične ponudnike Inova Tour Koper Capodistria iščejo sveže ideje v turizmu. Niz šestih izobraževanj, ki se začenjajo v ponedeljek, 25. septembra, turističnim ponudnikom z inovativnimi idejami prinaša priložnost za razvoj idej s podporo strokovnjakov, ki s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem udeležence znajo usmeriti k razvoju idej do izvedbe.

Za spodbudo je za udeležence razpisan tudi Natečaj za najboljše nove idejne rešitve turistične ponudbe z nagradnim skladom v višini 3.000 evrov.

Delavnice bodo usmerjene k spoznavanju inovativnih trendov v turizmu, oblikovanju jasnih ciljnih publik, digitalnemu marketingu ter implementaciji trajnostnih in odgovornih pristopov v turizmu.

Program bo vključeval šest intenzivnih delavnic. V ponedeljek, 25. septembra, bo osrednja tema Inovativnost in edinstvenost v turizmu. Na uvodnem predavanju bodo udeleženci razmišljali o tem, kaj je edinstveno, butično, avtentično in kako vključevati inovativnost v svojo turistično ponudbo. Predstavljene bodo izkušnje, ki jih člani komisije Slovenske turistične organizacije za izbor Edinstvenih doživetij Slovenije dobivajo med obiski prijaviteljev ter izbranimi  prejemniki naziva 5 zvezdično doživetje.Več podrobnosti o predavateljih in programu najdete na povezavi.

Foto: Jaka Ivančič