DomovNoviceNa ogled bodo razstavljene natečajne rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper

Na ogled bodo razstavljene natečajne rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v sredo, 27. septembra 2023, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Koper odprla razstavo natečajnih rešitev za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper. Med šestimi sodelujočimi na natečaju so zmagovalno rešitev pripravili sodelavci podjetja A. Mlinar, d. o. o., ki bodo na odprtju razstave podrobneje predstavili svoj elaborat. Razstava bo na ogled do 11. oktobra.

Mestna občina Koper namerava z izgradnjo Zdravstvenega centra Koper na območju Urbanega središča Barka za občanke in občane na enem mestu zagotoviti celovito zdravstveno oskrbo. Julija se je tako zaključil javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izdelovalca projektne dokumentacije, vse natečajne rešitve pa bo občina ponudila na ogled javnosti. Odprtje razstave s predstavitvijo zmagovalne rešitve bo v sredo, 27. septembra 2023, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Koper, vse natečajne rešitve za novogradnjo zdravstvenega centra pa si bodo zainteresirani lahko ogledali do 11. oktobra.

Na javni natečaj je sicer prispelo šest prijav, ocenjevalna komisija pa je v skladu z merili za ocenjevanje iz natečajnih pogojev na prvo mesto uvrstila elaborat Arturja Mlinarja in Simona Buriča iz ankaranskega podjetja A. Mlinar, d. o. o., ki bo prejelo nagrado v višini 10.000 evrov. Na drugo mesto se je uvrstil natečajni elaborat, ki ga je izdelal Ravnikar Potokar arhitekturni biro, d. o. o. iz Ljubljane, za svoj elaborat bo prejel nagrado 7.000 evrov, 5.000 evrov pa bo za tretje mesto dobilo podjetje Prima, d. o. o. iz Ljubljane. Med nenagrajene prijavljene elaborate bo občina porazdelila odškodninski sklad v vrednosti 4.000 evrov.

Foto: MOK